Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Το ύστατο χαίρε στον Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίο (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)



Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σάμο αναπαύεται από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 ο μακαριστός Πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος.

Πικραμένος από τις κατηγορίες εναντίον που τον οδήγησαν εκτός του Πατριαρχικού θρόνου, ετάφη στη γενέτειρά του τη Σάμο.

Σε ηλικία 13 ετών άφησε το αγαπημένο του νησί, τη Σάμο και την οικογένειά του και παρακολούθησε μαθήματα στην Πατριαρχική Σχολή της Σιών. Εκεί, στην Αγία πόλη της Ιερουσαλήμ έδωσε όρκο ενώπιον του Πανάγιου Τάφου ότι θα υπηρετεί την Εκκλησία των Ιεροσολύμων μέχρι τέλους.

«Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη», είχε δηλώσει στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη. «Δεν πλήγωσαν εμένα αλλά το Πατριαρχείο μας», είχε πει σε άλλο σημείο της συνέντευξή τους δίνοντας τη δική του απάντηση στους διώκτες του.

Οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών, τα Πατριαρχεία και οι Αυτοκέφαλες Εκκλησίες αποχαιρέτισαν τον Μακαριστό Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίο. Όμως και η Σάμος τίμησε τον αγαπημένο της πρωθιερέα. Οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες, στρατεύματα είχαν παραταχθεί δεξιά και αριστερά των δρόμων από όπου πέρασε το σκήνωμα του κεκοιμημένου Προκαθημένου.

Διαβάστε περισσότερα στο orthodoxianewsagency.gr