Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

σάμος



Το ύστατο χαίρε στον Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίο (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σάμο αναπαύεται από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 ο μακαριστός Πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος.

Πικραμένος από τις κατηγορίες εναντίον που τον οδήγησαν εκτός του Πατριαρχικού θρόνου, ετάφη στη γενέτειρά του τη Σάμο.

 

Στο «πόδι» η Σάμος για τους μετανάστες: Οι κάτοικοι ζητούν την αποσυμφόρηση του νησιού

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι του Μαλαγαρίου, η οργανωμένη από τον δήμο ανατολικής Σάμου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Αφορμή αποτέλεσε η παρουσία εκεί, δυο αρματαγωγών πλοίων, τα οποία και θα φιλοξενούσαν αιτούντες άσυλο, εφόσον οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες το επέβαλαν.



Θεοδωρικάκος σε δήμαρχο ανατολικής Σάμου: Θα σε στηρίξουμε - Όριο οι 5.000 πρόσφυγες στο νέο hot spot

Τη διαβεβαίωση ότι στο κέντρο υποδοχής που θα δημιουργηθεί στην Ανατολική Σάμο θα φιλοξενηθούν μέχρι 5.000 πρόσφυγες και όχι παραπάνω, ίσως λιγότεροι, παρείχε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στον δήμαρχο Γιώργο Στάντζο, που εκδήλωσε νωρίτερα την πρόθεσή του να παραιτηθεί λόγω της ανησυχίας του για τη δημιουργία hot spot στην περιοχή.



Σάμος: Εντοπισμός και διάσωση 51 μεταναστών

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 51 μεταναστών ανοιχτά της Σάμου προέβη, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, πλωτό σκάφος δύναμης Frontex.

Το σκάφος της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής/ συνοριοφυλακής εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Καρλοβασίου μηχανοκίνητη λέμβο.



Έφτασαν 1.900 πρόσφυγες στα νησιά μέσα σε μια εβδομάδα

Συνολικά 1.908 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα από τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα, 13 προς 14 Οκτωβρίου, μέχρι τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή, 20 προς Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.