Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 -

Ρωσία: Μια εικόνα – φυλαχτό στη μάχη με τις φλόγες



Μια εικόνα της Καιόμενης Βάτου μετέφεραν ορθόδοξοι ιερείς σε σημείο όπου εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά, σε αποθήκη καυσίμων στη νότια Ρωσία, με την ελπίδα να βοηθήσει στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά, η οποία προκλήθηκε από επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην αποθήκη καυσίμων στο Προλετάρσκ, στην περιοχή του Ροστόφ, μαίνεται από την Κυριακή, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να τη θέσουν υπό έλεγχο.

 

Περίπου 20 από τις 70 δεξαμενές αποθήκευσης φλέγονται, μετέδωσε την Τρίτη το πρακτορείο RIA επικαλούμενο τον επικεφαλής της τοπικής διοίκησης Βαλέρι Γκόρνιχ. Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο Γκόρνιχ.

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα απεικονίζει ορθόδοξους ιερείς να κρατούν την εικόνα, καθώς ένα πυκνό νέφος καπνού υψώνεται προς τον ουρανό. Η εικόνα της Καιόμενης Βάτου θεωρείται από τους Χριστιανούς στη Ρωσία ως ένα φυλαχτό κατά της φωτιάς.

Ρωσία: Μια εικόνα – φυλαχτό στη μάχη με τις φλόγες-1Φωτ. Volgodonsk Eparchy of Russian Orthodox Church via REUTERS

«Οι ιερείς μιλούσαν με τους πυροσβέστες και ευλογούσαν τον εξοπλισμό», δήλωσε στο Reuters ο τοπικός κυβερνήτης του Βολγκοντόνσκ.

Πηγή κειμένου: 

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ