Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Η Αγία Ζώνη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά – (VIDEO)



Δημοσιογραφική κάλυψη: Δημήτρης Στρουμπάκος
Τεχνική Κάλυψη: Αντώνης Βαραμπούτης
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Την Αγία Ζώνη κόμισε από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά, όπου εκτίθεται σε 24ωρη προσκύνηση, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιά κ Σεραφείμ προς ευλογία και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Άνδρες και γυναικές του Λιμενικού Σώματος στο Κεντρικό Λιμεναρχείο έσπευσαν να προσκυνήσουν το Ιερό Θεομητορικό Κειμήλιο, το οποίο υποδέχτηκε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Ευαγγελίδης.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, συγκινημένος για το γεγονός πως η Αγία Ζώνη το μοναδικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας βρίσκεται στον Πειραιά,  τόνισε πως αποτελεί ένα πνευματικό εφαλτήριο για την κοινωνία μας. Αναφερόμενος στα θαύματα της Θεοτόκου με ιστορικές αναφορές είπε πως από την εποχή που οι ήρωες της ελληνικής επανάστασης προσκυνούσαςν τη Χάρη της, μέχρι σήμερα, η Υπεραγία Θεοτόκος αποτελεί την ακατάλυτο προστασία και σκέπη του Γένους μας.

Ευχήθηκε η Αγία Ζώνη να δώσει δύναμη και υγεία στους άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για το δύσκολο και πολύ σπουδαίο έργο που επιτελούν όχι μόνο στο πρώτο λιμάνι της χώρας αλλά σε ολόκληρο το Αιγαίο. “Είναι οι άγρυπνοι φρουροί των συνόρων μας” είπε ο Σεβασμιώτατος “και εκείνοι που προασπίζουν την ευρωπαϊκή κουλτούρα για όλους τους κατατρεγμένους πρόσφυγες που φτάνουν καθημερινά στη χώρα μας, την πρώτη “Πόρτα” της Ευρώπης“.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Ευαγγελίδης αφού ευχαρίστησε του Ιεράρχες για την ευλογία που μετέφεραν δώρισε στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ τον Θυρεό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει έως  και τις 13 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιά, οποίος παραμένει ανοικτός όλο το 24ωρο.

Καθημερινά τελούνται ιερές ακολουθίες τις οποίες έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ζωντανά, αλλά και σε επανάληψη, από την ψηφιακή πλατφόρμα της Pemptousia TV.

Καθημερινά θα τελούνται:
Όρθρος – Θεία Λειτουργία 7:30 π.μ. – 9:30 π.μ.
Ιερά Παράκληση 12:00 μ.μ.
Εσπερινός 5:00 μ.μ. – 6:30 μ.μ.
Αγρυπνία 9:00 μ.μ. – 12:30 μ.μ.

ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr