Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Το “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ” για την Κύπρο έφτασε μέχρι την Αφρική – Νεοφώτιστες έλαβαν το όνομα Αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής



Μέχρι την Αφρική αντηχεί το “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ” για την Κύπρο με αφορμή τη φετινή συμπλήρωση μισού αιώνα από την τουρκική εισβολή (1974 – 2024), που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της ελευθερίας της νήσου, χιλιάδες να αγνοούνται μέχρι σήμερα και το 37% των εδαφών της γης των Αγίων και των ηρώων να παραμένει υπό κατοχή.  

Με αφορμή αυτό το σύνθημα και το έτος μνήμης για όσους θυσιάστηκαν, ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ έδωσε το μήνυμα ότι όχι απλά δεν ξεχνούμε, αλλά τιμούμε και διατηρούμε τη μνήμη ζωντανή για να έρθει η τελική δικαίωση που δεν είναι άλλη από την πλήρη ελευθερία της Κύπρου.

Στο πλαίσιο της ιεραποστολικής του δράσης και ποιμαντικής επαγρύπνησης για τη διάδοση του λόγου του Ευαγγελίου στις εσχατιές της Αφρικής, έδωσε σε νεοφώτιστες το όνομα Μαρία, θέλοντας να τιμήσει Αγνοούμενες που είχαν το ίδιο όνομα.

“Για να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν ξεχνούμε τους αγνοούμενους μας, βαπτίσαμε τη νεοφώτιστη Μαρία για να τιμήσουμε το πρόσωπο της Αγνοούμενης μας”, αναφέρει ο Σεβασμιώτατος.

“ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ”

Κάνοντας μια σειρά από συνειρμούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρει με αφορμή τη βάπτιση και το σύνθημα “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ”:

Πενήντα χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στη Κύπρο κι ακόμη ζούμε το ανθρώπινο δράμα των αγνοουμένων μας. Για να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν ξεχνούμε τους αγνοούμενους μας, βαπτίσαμε τη νεοφώτιστη Μαρία για να τιμήσουμε το πρόσωπο της Αγνοούμενης μας ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ από το Σύσκληπο. Ρώτησα τη μητέρα της δίχρονης νεοφώτιστης Μαρίας τι θέλει να γίνει η μικρή της κόρη και μου είπε να γίνει Δικηγόρος. Και σκέφθηκα την ηθική μας ευθύνη για τη Προστασία και το σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Αγνοουμένων μας και των οικογενειών τους για αυτή την Ανθρώπινη Τραγωδία που σημάδεψε για πάντα τη ζωή τους.

Βαπτίσαμε τη νεοφώτιστη Μάρω για να τιμήσουμε το πρόσωπο της Αγνοούμενης ΜΑΡΩΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ από το Τραχώνι Κυθρέας.

Ρώτησα τη μικρή νεοφώτιστη Μάρω να μου πει το όνειρο της τι θέλει να γίνει όταν θα μεγαλώσει και μου είπε “θέλω να γίνω στρατιωτίνα” και μου θύμισε το χρέος μας για τη δικαίωση του Λαού μας.

Βαπτίσαμε τη μικρή νεοφώτιστη Μαρία για να τιμήσουμε την ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΗ ΜΑΣ ΜΑΡΙΑ ΣΑΒΒΑ ΜΑΡΩΝΙΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΧΩΡΙΟ ΚΥΘΡΕΑΣ.

Να μας ζήσει η νεοφώτιστη ΣΩΤΗΡΑ για να τιμήσουμε την ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΗ ΜΑΣ ΣΩΤΗΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΩΜΟΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΠΗΓΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ. Το όνειρο της νεοφώτιστης Σωτήρας είναι να γίνει Δικηγόρος.

Μετ’ ευχών και ασπασμών αγάπης

+ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ