Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 -

Άγιος Καλλίνικος Εδέσσης – Το λαμπρόν σεμνολόγημα (Γ’ Μέρος)



Στο 3ο μέρος του οδοιπορικού μας στην Έδεσσα και στο αφιέρωμα για τον Άγιο Καλλίνικο, μιλούν για την σπουδαιότητα της μορφής του ασκητή Ιεράρχη ο κατά σάρκα ανιψιός του Αγίου, Γεώργιος Πούλος, ο οδηγός του Δήμος Παπαντωνίου, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Καλλινίκου Περίκλειας Πέλλας π. Ιωάννης – τον οποίο χειροτόνησε ο νεοφανής Άγιος της Εκκλησίας μας – καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου.

Πατήστε εδώ ή στην εικόνα για να παρακολουθήστε το Γ’ μέρος του αφιερώματος στην Pemptousia TV

Μέσα από το Οδοιπορικό μας στην Έδεσσα και το αφιέρωμα στον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης, εκεί όπου λάμπρυνε με την παρουσία του για 17 χρόνια ο νέος Άγιος της Εκκλησίας μας, καταγράφουμε τις πνευματικές καταθέσεις Επισκόπων και Κληρικών για την Οσιακή βιοτή του ασκητή Επισκόπου. Στο Α΄μέρος του αφιερώματος, μιλά μεταξύ άλλων και ένα από τα πνευματικά του αναστήματα ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Άγιος Καλλίνικος είναι ο Θησαυρός της Μητροπόλεώς μας.»

Πατήστε εδώ ή στην εικόνα για να παρακολουθήστε το A’ μέρος του αφιερώματος στην Pemptousia TV

Στο Β΄μέρος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Εδέσσης, Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Ζουμής, μας μιλάει, καταθέτει προσωπικές μαρτυρίες για τον Άγιο Καλλίνικο και μας ξεναγεί στους χώρους της Μητροπόλεως, εκεί όπου εγκαταβιούσε ο Άγιος ασκητής της αγάπης και της προσφοράς, καθώς και στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης, όπου θησαυρίζονται ιερά λείψανα του Αγίου και μας εξιστορεί ένα θαύμα που βίωσαν προσκυνητές.

Πατήστε εδώ ή στην εικόνα για να παρακολουθήστε το B’ μέρος του αφιερώματος στην Pemptousia TV

Πηγή κειμένου: 

orthodoxianewsagency