![](https://www.briefingnews.gr/sites/default/files/styles/slider__638x287_/public/articlesnew/9d52603e-0639-433a-9bb5-214afe2ae2a6-961x1024_1.jpeg?itok=hflFS2pL)
Τους 100.000 έφτασαν οι πιστοί που προσκύνησαν την Αγία Ζώνη στην Λεμεσό, ενώ στην σημερινή Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (Κυριακή 18-2-2024), μέσα κι έξω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Παντανάσσης δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.
-
Ρεπορτάζ: ope.gr
Στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Ιερείς της Μητροπόλεως, Βατοπαιδινοί Πατέρες και Ιερείς από την Ελλάδα.
Έψαλλε η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία, υπό τον Γεώργιο Κωνσταντίνου, η οποία ταξίδεψε στη Λεμεσό ειδικά για την ημέρα αυτή.
H Λεμεσός είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου και η νοτιότερη της Ευρώπης, ένα κέντρο κοσμοπολίτικο όπου ο κόσμος ζει σε ρυθμούς Ευρώπης, αλλά παρόλα αυτά η έλευση του Ιερού Κειμηλίου δημιούργησε ανατροπές στη ζωή τους, τους έλκυσε η Χάρις της Παναγίας, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να βρίσκεται καθημερινά στο Ναό.
Τα πλάνα από τα drone, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που καταγράφονται καθημερινά, αποδεικνύουν την δίψα του Κυπριακού λαού να βρεθεί κοντά στη Χάρη της Μητέρας του Θεανθρώπου.
Το μεσημέρι στις 12, η Αγία Ζώνη θα αναχωρήσει από τη Λεμεσό για την Πάφο.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία: