Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πόσο συχνά πρέπει τελικά να κουρεύεσαι;



Η απάντηση στην ερώτηση «κάθε πότε πρέπει να κουρεύεσαι» διαφέρει από κορίτσι σε κορίτσι.

Είτε θέλεις να διατηρήσεις το μήκος σου είτε απλά να μακρύνεις τα μαλλιά σου, πρέπει να κουρευτείς, αυτό είναι δεδομένο. Το θέμα είναι κάθε πότε πρέπει να το κάνεις και αυτό θα απαντήσουμε σήμερα. 

 

Αν έχεις χοντρά και σκληρά μαλλιά
Μία φορά το δίμηνο
Η τρίχα σου αντέχει αρκεί να την ενυδατώνεις με μάσκες και να την περιποιείσαι σωστά με λάδια και προϊόντα προστασίας από τη θερμότητα. Κάθε δύο μήνες μπορείς να κουρεύεσαι γιατί τόσο χρειάζεται η κάθε τρίχα για να ξεκινήσει να κάνει ψαλίδα και κατά συνέπεια να σπάει ή να δείχνει άσχημη.

Αν έχεις λεπτά και εύθραυστα μαλλιά
Μία φορά το μήνα
Είναι τα μαλλιά που μπορεί αν δείχνουν τέλεια για μερικές μέρες και ένα πρωί να έχουν μεταμορφωθεί σε εφιάλτη. Τα σπάνε τα πάντα από τη βούρτσα και το λαστιχάκι σου ως και το φτάρνισμα της συναδέλφου στο διπλανό γραφείο. Για να τα διατηρείς υγιή και για να τα βοηθήσεις να μακρύνουν πρέπει να πηγαίνεις στο κομμωτήριο για καθάρισμα μία φορά το μήνα. Άντε, μία φορά κάθε ενάμιση μήνα.

 

Αν έχεις επεξεργασμένα μαλλιά
Μία φορά κάθε 15 μέρες
Τα επεξεργασμένα μαλλιά είναι τα μαλλιά που έχουν υποστεί ντεκαπάζ και χημικές εργασίες όπως η περμανάντ. Είναι τα μαλλιά με τις κατεστραμμένες άκρες που μόνο όμορφες δεν είναι. Για να τα κάνεις να δείχνουν όμορφα και υγιή, πρέπει να κόβεις μερικά χιλιοστά κάθε δύο εβδομάδες. Μη φοβάσαι, δεν θα κοντύνουν επικίνδυνα, το αντίθετο! Θα μακρύνουν!

Αν έχεις άβαφα, κανονικά μαλλιά
Κάθε 3-4 μήνες
Το ότι δεν έχεις πειράξει τα μαλλιά σου είναι είτε θαύμα είτε σημαίνει πως είσαι περίπου 15-16 ετών (ή και λιγότερο). Είσαι τυχερή! Η τρίχα σου είναι σε άψογη κατάσταση και δεν χρειάζεται να κουρεύεσαι συχνότερα από 3 ή 4 μήνες. Αν ωστόσο θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου, θα προτείναμε να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο κάθε 2 μήνες για ένα καθάρισμα αν και δεν πρέπει, θα το κάνεις μόνο αν έχεις σκοπό.