Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 -

Πείτε για πάντα αντίο στις ραγάδες με φυσικό τρόπο



Για να καταπολεμήσουμε τις ραγάδες που υπάρχουν στο σώμα μας, αρχικά πρέπει να τρίψουμε το δέρμα μας με τη βοήθεια ενός γαντιού απολέπισης για να τονώσουμε την κυκλοφορία του αίματος. Μόλις ολοκληρώσουμε αυτό το βήμα, κάνουμε μασάζ στο σώμα με λάδι βιταμίνης Ε ή εναλλακτικά με βούτυρο κακάο, το οποίο είναι εξαιρετικό για την εξάλειψη των ραγάδων.

Συνιστάται επίσης να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες A, E και C. Ωστόσο, σε περίπτωση εγκυμοσύνης, θα ήταν καλύτερο να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας, καθώς η βιταμίνη Α αποφεύγεται σε υπερβολικές δόσεις. Μπορούμε να προσθέσουμε κάποια τρόφιμα ή συμπληρώματα κατάλληλα για τη δίαιτα, που χαρακτηρίζονται από υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, τα οποία είναι ιδανικά για να κάνουν το δέρμα πιο ελαστικό.

Το γάλα μπορεί επίσης να βοηθήσει πολύ, καθώς είναι μια φυσική «χλωρίνη» η οποία, αν εφαρμοστεί πριν το μπάνιο, μπορεί να απαλύνει σημαντικά τις ραγάδες. Θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμο να φτιάξουμε μια απολεπιστική μάσκα καφέ που μπορούμε να την απλώσουμε απευθείας στα σημάδια των ραγάδων.

Πώς; Στον αλεσμένο καφέ, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και baby oil και τρίβουμε απαλά πάνω από τις ραγάδες, μία φορά την εβδομάδα για τρεις ή τέσσερις μήνες.