Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα μαλλιά το 2024



Πιο κλασικές θα είναι οι τάσεις στα μαλλιά του 2024 όπως φαίνεται.

Το 2024 θα δούμε μια επιστροφή στα κλασικά στυλ που προάγουν την ευελιξία και μπορούν να προσαρμοστούν για όλους τους τύπους μαλλιών.

Μιλώντας με ειδικούς του χώρου η βρετανική Marie Claire παρουσιάζει τις τάσεις στα μαλλιά που θα κυριαρχήσουν το 2024. Πάρτε ιδέες και έμπνευση για το νέο σας look παρακάτω.

Προσαρμοσμένα bobs

Ναι, τα bobs είναι ήδη παντού. Αλλά το 2024 θα δούμε ένα πιο προσαρμοσμένο bob να έρχεται στο προσκήνιο, σε αντίθεση με τα πιο περιορισμένα στυλ που είδαμε το 2023. «Το 2024 είναι για τα μαλλιά statement, ψιλοκομμένα αβίαστα στυλ όπως τα bobs με μήκος σαγονιού, τα οποία είναι ευέλικτα», λέει ο Dale Herne, hair stylist στο Hershesons Fitzrovia.

Το καλύτερο με τα bob του 2024 είναι ότι μπορείτε να τα στυλιζάρετε όπως σας αρέσει. «Ανάλογα με την υφή των μαλλιών σας, μπορείτε πραγματικά να παίξετε με το στυλ. Προτιμήστε το κομψό ή κυματιστό και στρογγυλεμένο -μπορείτε να παίξετε για να δημιουργήσετε όγκο στα μαλλιά όπου την χρειάζεστε. Ένα τέτοιο κόψιμο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καλωσορίσετε το 2024», λέει ο διάσημος κομμωτής και ιδρυτής της μάρκας, Andrew Fitzsimons.

Κόκκινος συναγερμός

Όσον αφορά το χρώμα, το κόκκινο χρώμα θα έχει μεγάλη δυναμική. «Το κόκκινο ήρθε για να μείνει», λέει ο Louis Driver, Senior Stylist στο Bleach London. Και λειτουργεί για όλους τους τύπους μαλλιών και τα στυλ. «Θα είναι μία από τις πιο καυτές τάσεις για τα σγουρά μαλλιά το 2024. Είτε έντονο είτε σιωπηλό, προσθέτει μια τολμηρή και δυναμική εμφάνιση μέσω της ενίσχυσης της υφής, της λάμψης και του όγκου».

Είτε σας αρέσει ένα κόκκινο βερυκοκί, ένα χάλκινο κόκκινο ή ένα φλογερό κόκκινο, τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να δεσμευτείτε σε κάτι πολύ μόνιμο. «Για τους μη δεσμευτικούς τύπους, υπάρχουν πολλά ημιμόνιμα διαθέσιμα με τα οποία μπορείτε να παίξετε», προσθέτει.

Layers με όγκο

Το 2024 θα δούμε, επίσης, μια αναβίωση του όγκου. «Τα επίπεδα όγκου θα κάνουν θραύση το 2024», λέει ο Fitzsimons. «Αυτό που μου αρέσει σε αυτά τα layers είναι ότι προσθέτουν φυσικά όγκο σε όλη την έκταση, ανάλογα με τη φυσική υφή των μαλλιών σας».

Το πού κόβει ο κομμωτής σας τα layers θα κάνει τη διαφορά στην τελική εμφάνιση. «Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, μπορείτε να ξεκινήσετε τις στρώσεις λίγο πιο ψηλά από τη μύτη σας ή πιο χαμηλά από το πηγούνι σας -συμβουλευτείτε τον στυλίστα σας για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για τα μαλλιά σας», προσθέτει.

Φιόγκοι παντού

Το Pinterest ονόμασε τους φιόγκους ως μία από τις μεγαλύτερες προβλέψεις τάσεων για το 2024, και φαίνεται ότι όλοι συμφωνούν ότι πρόκειται να γίνει τεράστια τάση. Ποια είναι η τάση «bow stacking»; Φιογκάκια πάνω σε φιογκάκια πάνω σε φιογκάκια. «Οι κορδέλες κάνουν τεράστια επιστροφή στον κόσμο των μαλλιών», λέει η hairstylist διασημοτήτων, Charlotte Mensah. «Προσθέτω στα μαλλιά μου μια πινελιά κομψότητας και παιχνιδιάρικη διάθεση με βελούδινους, σατέν ή grosgrain φιόγκους. Είναι ιδανικές για κάθε περίσταση».

Κοψίματα της δεκαετίας του ’90

Δεν υπήρχε περίπτωση να τελειώσει αυτή η λίστα τάσεων χωρίς τουλάχιστον μία αναφορά στη δεκαετία του ’90. Ναι, η τάση 90s mania έρχεται και για τα μαλλιά μας. «Η επιστροφή των 90s είναι μαζική», λέει η Antoinette Beenders, αντιπρόεδρος της Aveda. «Ήμουν κομμώτρια που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’90, στο Λονδίνο. Όταν δούλευα στο κομμωτήριο, όλοι είχαμε κοντά κουρέματα -δροσερά κουρέματα. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί την τετράγωνη μορφή του bob, και ποιο είναι το αντίθετο του τετράγωνου; Το στρογγυλό -ακόμη και τα κοψίματα με στρογγυλό προσανατολισμό- τύπου μπολ».