Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Για αυτό το λόγο πρέπει να έχεις μία πατάτα στο νεσεσέρ σου…



Όχι δεν είναι αστείο!

Το νεσεσέρ μας περιέχει πολλά πράγματα.

Πολλά από αυτά που περιέχει είναι πραγματικά χρήσιμα και αποτελεσματικά όμως εκείνο που πραγματικά μπορεί να σε σώσει τις ημέρες που ξυπνάς δύσκολα δεν βρίσκεται στο νεσεσέρ σου αλλά σε κάποιο ντουλάπι της κουζίνας.

Μιλάμε φυσικά για την πατάτα…

Η πατάτα βλέπεις, είναι το «φάρμακο» για ότι ταλαιπωρεί τα μάτια σου και βγαίνει προς τα έξω (μαύροι κύκλοι, γραμμές, πρηξίματα). 

Η πατάτα έχει την εξαιρετική ιδιότητα να μπορεί να παραμένει κρύα για πολλή ώρα ακόμα και αν είναι εκτός ψυγείου.

Αυτό σημαίνει πως μπορεί να μειώσει το πηξίματα και να δώσει λάμψη στην επιδερμίδα. Επίσης, η σάρκα της μεταφέρει αντιοξειδωτικά (βιταμίνη C κλπ) στην επιδερμίδα και περιέχει αρκετά! Περιέχει ακόμη ένζυμα και άμυλο που θρέφουν το λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια. Με λίγα λόγια, είναι καλύτερη από το αγγούρι που απλά δροσίζει την περιοχή αλλά δυστυχώς δεν είναι τόσο όμορφη όσο οι φέτες αγγουριού!

Υπάρχουν τρείς τρόποι για να τις χρησιμοποιήσεις και να καταπολεμήσεις με μία κίνηση μαύρους κύκλους, πρηξίματα και γραμμές…

  • Μπορείς να βάλεις μία φέτα κάτω από κάθε μάτι και να χαλαρώσεις για 10 λεπτά όσο εκείνη κάνει τα μαγικά της.
  • Μπορείς να αλέσεις πατάτα στο μπλέντερ και να φτιάξεις με τον πολτό της παγάκια για καθημερινή χρήση.
  • Μπορείς να αλέσεις την πατάτα, να στραγγίξεις το ζουμί της και να βουτήξεις μέσα του δίσκους ντεμακιγιάζ που μετά θα βάλεις στα μάτια σου για 10 λεπτά.

Όποιον τρόπο και αν επιλέξεις, η πατάτα θα σε ενθουσιάσει και θα της δώσεις έστω και νοερά μία τιμητική θέση στο νεσεσέρ σου!