Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Εσύ θα ξύριζες ποτέ το πρόσωπό σου;



Μία νέα... μόδα έχει ξεκινήσει με αρκετές γυναίκες να έχουν εντάξει στην ρουτίνα περιποίησής τους  το να ξυρίζουν το πρόσωπό τους.

Η πασίγνωστη beauty blogger Huda Kattan, η μεγαλύτερη fan του, όταν έβγαλε το viral πια βίντεο όπου ξυρίζει το πρόσωπό της τονίζοντας τα οφέλη αυτής της διαδικασίας έγινε viral ανεβάζοντας τη δημοτικότητά της στα ύψη.

Μέχρι στιγμής οι μεγαλύτερες γυναίκες που ξυρίζουν το πρόσωπό τους είναι ότι παρέχουν εξαιρετικά οφέλη απολέπισης που έχουν σαν αποτέλεσμα μεταξένιο, απαλό δέρμα που επιτρέπει στο μακιγιάζ να κάτσει καλύτερα. «Ξυρίζω το πρόσωπό μου μια φορά την εβδομάδα με φρέσκο ξυράφι και το δέρμα μου φαίνεται εξαιρετικά φρέσκο», γράφει ένας χρήστης του Reddit. "Το μακιγιάζ μου εφαρμόζεται σαν όνειρο." Μπορεί όμως το να απαλλαχθείς από το ενοχλητικό χνούδι του προσώπου σου να κάνει πραγματικά τη διαφορά;

Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν πως το ξύρισμα του προσώπου δεν αποτελεί κάτι τόσο καινούριο στην περιποίηση της επιδερμίδας για τις γυναίκες. Αφαιρεί τις τρίχες vellus (a.k.a χνούδι ) δίνοντάς του μια πιο ομαλή εμφάνιση και με αυτόν τον τρόπο το μακιγιάζ εφαρμόζεται καλύτερα. Επίσης το ξύρισμα λειτουργεί και σαν ένα mini peeling. Με τη δημιουργία μικροσκοπικών βλαβών στο δέρμα και αφήνοντάς το στη συνέχεια να επουλωθεί, μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου, παρόμοια με τον τρόπο που λειτουργεί και ένα επιφανειακό peeling.

Πριν όμως βγάλεις το ξυραφάκι και την κρέμα ξυρίσματος άκου και κάτι ακόμα. Κάποιοι make up artists δεν συμφωνούν με αυτό το νέο trend. "Δεν είμαι οπαδός των γυναικών που ξυρίζουν το πρόσωπό τους. Το ξύρισμα μπορεί να προκαλέσει θυλακίτιδα που μπορεί με τη σειρά της να δημιουργήσει σπυράκια." δήλωσε η Molly Stern στο Allure, make up artist που έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων και με την Reese Witherspoon. «Η ιδέα να ξυρίζεις το πρόσωπό σου για να απλώνεται καλύτερα το μακιγιάζ σου είναι σε συνδυασμό με την επιθυμία σου να φορέσεις ένα πολύ βαρύ foundation και εγώ δεν το συνιστώ. Κατά τη γνώμη μου ένα full face look ταιριάζει μόνο σε εκείνες τις γυναίκες που έχουν έντονη ανάγκη κάλυψης λόγω ακμής ή σημαδιών.

Από την άλλη πλευρά η make up artist Ashleigh Ciucci δήλωσε με τη σειρά της ότι μπορεί να καταλάβει πώς το να αφαιρέσεις το χνούδι του προσώπου σου θα μπορούσε να ωφελήσει στην εφαρμογή μακιγιάζ. "Δούλευα σε πρόσωπα που είχαν αρκετό χνούδι που εμπόδιζε σημαντικά το blending του μακιγιάζ ". Αλλά δεν συνιστά το ξύρισμα για να απαλλαγούμε από αυτό. "Θα πρότεινα την αποτρίχωση με κερί σε αντίθεση με το ξύρισμα επειδή κάθε πρόσωπο έχει διαφορετική επιδερμίδα και ποτέ δεν ξέρεις ποια θα είναι τα αποτελέσματα", αναφέρει. Εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα, υπάρχει περίπτωση να πάθεις κάποιο έγκαυμα από το ξυραφάκι, ή αν οι τρίχες είναι δυνατές ρισκάρεις να τις κάνεις πιο ορατές καθώς μεγαλώνουν.

Και αυτό είναι και το θέμα. Αν αποφασίσεις να ξυρίσεις το πρόσωπό σου δεσμεύεσαι μακροχρόνια με το να φέρνεις πολύ συχνά το ξυραφάκι στο πρόσωπό σου. Εάν αυτό είναι ένα τίμημα που είσαι έτοιμη να πληρώσεις για ένα άψογο μακιγιάζ, είναι τελείως στην διάθεσή σου.