Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Εκπληκτική κρέμα προσώπου τριαντάφυλλο για ανάπλαση και λάμψη



Φτιάξτε με τα χεράκια σας αυτή την υπέροχη κρέμα προσώπου που κάνει ανάπλαση και χαρίζει λάμψη στο δέρμα!

Η συγκεκριμένη κηραλοιφή, θα κάνει θαύματα και θα μεταμορφώσει τα ξηρά δέρματα που διψούν για τροφή. Θα δώσει λάμψη στο άτονο δέρμα και είναι ιδανική τόσο για πρόσωπο, όσο και για σώμα.

Προσφέρει ένα αόρατο φιλμ προστασίας στο δέρμα και η συστηματική της εφαρμογή θα σας χαρίσει εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε πολύ λίγο χρόνο.

Το κόστος των υλικών θα σας εκπλήξει πολύ ευχάριστα.

Τι θα χρειαστούμε
25 γρ. κερί μέλισσας
100 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
5 ml λάδι αβοκάντο
12 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
Γυάλινα βαζάκια

Τρόπος παρασκευής
Όλα τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι αποστειρωμένα. Αρχικά θα βάλουμε το κερί να λιώσει σε μπεν μαρί, μαζί με το ελαιόλαδο (σε μία κατσαρολίτσα όχι πολύ ψηλή βάζω νερό και βυθίζω το σκεύος με το κερί και το λάδι μέσα).
Η θερμοκρασία μου δεν θα είναι πολύ δυνατή, αφού δεν θέλω να τηγανίσω το κερί, απλά να λιώσει. Όταν λιώσει το κερί αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βγάζω το σκεύος με την κηραλοιφή μου από την κατσαρόλα.
Αφήνω να κατέβει λίγο η θερμοκρασία της κρέμας και στην συνέχεια προσθέτω το λάδι αβοκάντο και τέλος το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο. Το λάδι αβοκάντο και τα αιθέρια έλαια είναι πιο ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες γι αυτό τα προσθέτουμε στο τέλος.

Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η κρέμα αφράτη. Στις περισσότερες συνταγές κηραλοιφής αναφέρουν ότι θα πρέπει ν α χρησιμοποιούμε ξύλινα εργαλεία-σπάτουλες και όχι μεταλλικά, πολύ συχνά βολεύουν τα ξυλάκια για τα σουβλάκια.
Βάζω την κρέμα σε γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια, τα οποία δεν σκεπάζουμε αν δεν κρυώσει καλά η κρέμα, γιατί δεν θέλουμε να περάσει υγρασία στο προϊόν μέσω υδρατμών.

Μερικά tips…
Το προϊόν φυλάσσεται στο ψυγείο αν και κατά τους χειμερινούς μήνες δεν έχει πρόβλημα να κρατηθεί και εκτός, αλλά σε σκοτεινό και όχι πολύ ζεστό μέρος.

Τα αιθέρια έλαια δεν επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη και σε παιδιά, επίσης αν υπάρχει ατοπική δερματίτιδα καλό είναι να τα αποφύγουμε.