Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος για να ανακουφιστείς από το έγκαυμα!



Ο καυτός ήλιος έχει πολλά μειονεκτήματα. Αν δεν φορέσεις τη σωστή ανιηλιακή προστασία, μπορεί η μέρα που πέρασες στην παραλία, πέρα από ωραίες στιγμές να σου “χαρίσει” κι ένα έγκαυμα που θα είναι όλο δικό σου. Δες πώς μπορείς να ανακουφιστείς άμεσα…

 

Πάρε μια βρεγμένη πετσέτα ή ένα φανελάκι και άπλωσέ την πάνω στο ερεθισμένο και κόκκινο δέρμα.Άφησέ την εκεί για 15 λεπτά για να ανακουφίσεις την περιοχή. Την ίδια στιγμή μπορείς να βάλεις και μια πετσέτα στο κεφάλι για να δροσιστείς και εκεί. 

Ένα δροσερό ντους θα σε βοηθήσει επίσης πολύ αρκεί να μην πέφτει με ένταση πάνω σου και ερεθίζει ακόμα περισσότερο το δέρμα.

Προμηθεύσουν άμεσα από το φαρμακείο ένα ειδικό προϊόν για το έγκαυμα. Τα περισσότερα από τα εξειδικευμένα αυτά προϊόντα αν χρησιμοποιηθούν άμεσα κάνουν θαύματα και ενδέχεται ακόμα και να απορροφήσουν μέσα σε ένα 24ωρο τον ερεθισμό και να απαλύνουν αισθητά το κάψιμο. Φρόντισε να επαναλαμβάνεις τη χρήση τους κάθε λίγες ώρες, καθώς θα διαπιστώσεις πως το διψασμένο δέρμα σου θα τα απορροφά αμέσως όσο πλούσια και να είναι η σύνθεσή τους.

Αν δεν έχεις κάποιο τέτοιο προϊόν μπορείς να βάλεις και πλήρες στραγγιστό γιαούρτι που επίσης θα κάνει δουλειά. 

Αν έχεις μωράκι μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις και λίγη από την κρέμα για το σύγκαμα του μωρού. Αποδεικνύεται επίσης δραστική και σε κανονικό κάψιμο (από σίδερο, φούρνο, ψηστιέρα), αν και εφόσον δεν έχει δημιουργηθεί πληγή.

Α, και την επόμενη μέρα μην κάτσεις στον ήλιο καθόλου. Απόφυγε την έκθεση στον ήλιο μέχρι να ηρεμήσει εντελώς η ερεθισμένη περιοχή.