Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Aνδρική μόδα- Οι δύο κανόνες που πρέπει να ξέρετε για τα μοτίβα



Tα αντρικά κοστούμια γίνονται όλο και λιγότερο βαρετά και πως όλο και περισσότεροι άνδρες μπορούν πια να εκφράσουν τη δημιουργικότητα και το «flair» τους. Το να μάθει κάποιος τους θεμελιώδεις κανόνες, ώστε να συνδυάσει τα μοτίβα (ρίγες, καρό, πουά) είναι αρκετά απλό και επιτρέπει σ’ ένα κοστούμι να γνωρίσει μια δεύτερη νεότητα. Αυτό είναι και ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει κάποιος να κατανοήσει, έτσι και θέλει να καλλιεργήσει το προσωπικό του στυλ.

1. Παρόμοια μοτίβα – διαφορετική κλίμακα
Σακάκι, πουκάμισο, γραβάτα και pochette είναι όλα καρό, αλλά κάθε καρό είναι σε διαφορετική κλίμακα. Πολύ όμορφη εμφάνιση, προϋποθέτει γούστο, γνώση και έλεγχο. Eν γένει, δώστε προσοχή όχι στα σχήματα, αλλά στη συμπληρωματικότητα των χρωμάτων, την αντίστιξη των διαστάσεων και το συνδυασμό των μοτίβων.

2. Διαφορετικά μοτίβα – παρόμοια κλίμακα
Άλλο σχέδιο για το πουκάμισο, άλλο για τη γραβάτα, άλλο για την pochette, αλλά η κλίμακα παραμένει ίδια. Αυτός ο δεύτερος κανόνας, ο οποίος λειτουργεί σε κάθε περίσταση, έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει μια κάποια ελαστικότητα. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ικανοποιητικό ακόμα και στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε μοτίβα διαφορετικού μεγέθους. Π.χ. εκείνων της γραβάτας σε σχέση με το πουκάμισο. Τούτων λεχθέντων, κατανοώντας και εφαρμόζοντας σωστά τους δύο αυτούς απλούς κανόνες όταν συνδυάζεται τα ρούχα σας, θα είσαστε σε θέση να κάνετε τη δημιουργικότητά σας ν’ ανθίσει, έχοντας εξαίρετα αποτελέσματα. Κυρίως, φανείτε αμετροεπείς!

Πηγή κειμένου: 

andro.gr