Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

6+1 μυστικά για όμορφα και γερά μαλλιά



Το άρθρο που ακολουθεί είναι αφιερωμένο σε 6+1 Μυστικά για όμορφα γερά μαλλιά που θα σε βοηθήσουν να τα φροντίσεις με τον καλύτερο τρόπο σύμφωνα με το beauty secrets.

1#Για μαλλιά χωρίς ψαλίδα

Την παρακάτω συμβουλή την έχεις σίγουρα ακούσει ή διαβάσει για τη φροντίδα του προσώπου, αλλά τα οφέλη της ισχύουν και για τα μαλλιά. Προσπάθησε να αντικαταστήσεις τις βαμβακερές μαξιλαροθήκες με θήκες από μετάξι ή σατέν. Γιατί; Το βαμβάκι είναι πολύ σκληρό για τα μαλλιά: Τα αφυδατώνει, ενώ προκαλεί ψαλίδα και σπάσιμο της τρίχας. Αντιθέτως, το μετάξι και το σατέν είναι πολύ πιο φιλικά τόσο προς την τρίχα όσο και προς την επιδερμίδα.

2#Για σταθερά τσιμπιδάκια

Έχεις λεπτά μαλλιά και τα κλασικά μαύρα τσιμπιδάκια γλιστράνε και δεν μένουν για πολλή ώρα στη θέση τους: Κάνε το εξής: Βάλ’ τα σε ένα χαρτί ή σε μια πετσέτα, ψέκασε τα με σπρέι μαλλιών. άφησε να περάσει ένα λεπτό για να στεγνώσει το σπρέι και μετά χρησιμοποίησέ τα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους hair experts, ο σωστός τρόπος για να φοράς τα κλασικά μαύρα τσιμπιδάκια είναι εφαρμόζοντας το μέρος με τους κυματισμούς εσωτερικά και όχι εξωτερικά.

3#Για ενίσχυση της τρίχας

Μπορεί να σου φαίνεται χάσιμο χρόνου ή πολυτέλεια, αλλά το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής είναι ιδιαίτερα τονωτικό και απαραίτητο για την επιδερμίδα. Προσπάθησε να το κάνεις για λίγη ώρα και με απαλές κινήσεις κάθε φορά που λούζεσαι. Η αυξημένη ροή του αίματος που επιτυγχάνεται με το μασάζ ενισχύει την τρίχα, βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει το άγχος.

4#Για να μην λούζεσαι κάθε μέρα

Ναι, υπάρχουν μέρες που δεν θέλεις να ασχοληθείς με τα μαλλιά σου και πολύ καλά κάνεις. Για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν τα ξηρά σαμπουάν, χάρη στα οποία μπορείς για μία μέρα τουλάχιστον να αποφύγεις το λούσιμο. Και για τις φορές που δεν έχεις όρεξη να ασχοληθείς με το styling, υπάρχει πάντα η εναλλακτική της αλογοουράς ή της κοτσίδας, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

5#Για κάλυψη των λευκών

Γιατί να ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου κάνοντας βαφή κάθε 20 ημέρες, όταν πλέον έχεις στη διάθεσή σου τα ειδικά προϊόντα που καλύπτουν τα λευκά και με τα οποία μπορείς να καθυστερήσεις για λίγες μέρες την επίσκεψη στο κομμωτήριο: Είναι σε μορφή σπρέι ή στικ και τα χρησιμοποιείς στις λευκές ρίζες, εύκολα και γρήγορα, ενώ αφαιρούνται με το λούσιμο.

6#Για ατίθασα μαλλιά

Οι μικρές ανυπότακτες τουφίτσες ή φύτρες μπορούν να βρουν τον δάσκαλό τους, χωρίς να επιστρατεύσεις σπρέι σε όλα τα μαλλιά. Πάρε μια παλιά οδοντόβουρτσα. ψέκασέ τη με hair spray και χτένισε μετά την «ανυπάκουη» τούφα.

7#Για μπερδεμένα μαλλιά

Αν χτενίζεσαι πριν το λούσιμο, θα περιορίσεις σημαντικά το σπάσιμο της τρίχας κατά τη διάρκεια του λουσίματος αλλά και το μπλέξιμο που δημιουργείται. Ιδιαίτερα ωφέλιμο επίσης είναι να τα χτενίζεις με μια χτένα με αραιά δόντια μέσα στο μπάνιο, μόλις εφαρμόσεις το conditioner ή τη μάσκα.