Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 -

Ομαδικός ξυλοδαρμός ανήλικης στη Γλυφάδα: Η 14χρονη είχε πέσει ξανά θύμα bullying πριν από δύο εβδομάδες



Στην οδό Μαζαράκη, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Γλυφάδας, σημειώθηκε ένα σοβαρό περιστατικό το βράδυ του Σαββάτου, λίγο μετά τις 9 ώρα αιχμής. Μια 14χρονη κοπέλα, που βρισκόταν μαζί με δύο φίλες της, δέχτηκε επίθεση από δύο άλλα 14χρονα κορίτσια.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η ανήλικη συμμετείχε σε μια παρέα περίπου 20 ατόμων, αγόρια και κορίτσια, και φαίνεται ότι οι δράστες είχαν προηγούμενα μαζί της. Οι επιθέσεις ήταν βίαιες, καθώς την πέταξαν στο έδαφος, τη γρονθοκόπησαν και της έριξαν κλωτσιές. Όπως δήλωσε η ίδια στους αστυνομικούς, έχασε τις αισθήσεις της και δεν μπορούσε να αντιληφθεί αν υπήρχαν και άλλοι που τη χτυπούσαν. 

Η κοπέλα συνοδευόμενη από τον πατέρα της, κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της Γλυφάδας. Η κατάσταση της ήταν πολύ άσχημη, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία. Στη συνέχεια, οι δύο 14χρονες που φέρονται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στον ξυλοδαρμό της συνελήφθησαν, όπως και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δραστών, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία, και οι συλληφθέντες αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα μόνιμης κακοποιητικής συμπεριφοράς απέναντι στην 14χρονη, καθώς είχε προηγηθεί και άλλο περιστατικό bullying στις 7 Σεπτεμβρίου, όπου πάλι είχε δεχθεί λεκτική και σωματική επίθεση από τις δύο κοπέλες και άλλες φίλες τους.