Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 -

Πέντε φαινομενικά αθώες συνήθειες που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία σας



Οι επιλογές και οι καθημερινές μας συνήθειες είναι δύο από τους βασικούς παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα της υγείας μας και κατ’ επέκταση της ζωής μας.

Αν θέλετε να βελτιώσετε όσο μπορείτε την υγεία σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε τις παρακάτω συνήθειες, οι οποίες για τους περισσότερους είναι καθημερινές. Όλοι γνωρίζουμε πως το κάπνισμα, η κατανάλωση junk food και η υπερέκθεση στον ήλιο, επιβαρύνει την υγεία και τον οργανισμό μας, αλλά πιθανώς οι παρακάτω βλαβερές συνήθειες, σας φαίνονται αθώες. Καλό είναι όμως να τις βγάλετε από την καθημερινότητά σας.

5 «αθώες» συνήθειες που αφαιρούν χρόνια και προκαλούν προβλήματα υγείας 2

 

Επιλέγετε την απομόνωση

Η μοναξιά, η ελλιπής κοινωνικοποίηση, αλλά και η απομόνωση μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία ενός ατόμου, καθώς πέρα από ορμόνες δυσαρέσκειας και μοναξιάς που εκρήγνυνται στον εγκέφαλο, αυξάνουν σε μεγάλο ποσοστό τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας ή νευρολογικών διαταραχών. Έρευνες έχουν δείξει πως άτομα που είχαν υγιείς συναισθηματικές σχέσεις με τους κοντινούς τους ανθρώπους, και ένα υγιές κοινωνικό πλαίσιο, είχαν πολλές περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο ευτυχισμένοι και να ζήσουν περισσότερα χρόνια.