Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024 -

Τετ α τετ της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Αλέξη Χαρίτση – Του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της Νέας Αριστεράς



Τον πρόεδρο της Νέας Αριστεράς υποδέχτηκε την Παρασκευή 23/2 στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο Αλέξης Χαρίτσης την ενημέρωσε για την κοινοβουλευτική δραστηριότητα τους, αλλά και για τις πολιτικές τους θέσεις, ενόψει και της ιδρυτικής συνδιάσκεψής τους, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε ότι «βρισκόμαστε και σε μια πολιτική συγκυρία πολύ πυκνή» και πρόσθεσε ότι «αναμένουμε, ενδεχομένως και σήμερα, την κατάθεση από την Κυβέρνηση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που δεκάδες συνταγματολόγοι έχουν αποφανθεί ότι είναι αντισυνταγματικό, παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος, και κατά τη γνώμη μας είναι και ένα νομοθέτημα το οποίο θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη παρέμβαση των ευρωπαϊκών θεσμών, και ειδικότερα στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποστηρίζοντας ότι «δεν αποτελεί κάποια συνωμοσία εναντίον της χώρας μας, αλλά θέτει σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα του κράτους δικαίου στη χώρα μας, τα οποία δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε, είναι ζητήματα στα οποία πρέπει η ελληνική πολιτεία να απαντήσει».

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, τόνισε ότι «στη δημοκρατία είναι σημαντικό να υπάρχει πλουραλισμός και αντιπολίτευση και φυσικά να γίνεται ένας εποικοδομητικός, γόνιμος διάλογος, στο κοινοβούλιο. Σε όλα τα ζητήματα που αγγίζουν βαθιά την κοινωνία και τα δικαιώματα είναι αυξημένες οι απαιτήσεις όλων μας και η ευαισθησία μας».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, ένα Κράτος δικαίου με οργανωμένους δημοκρατικούς θεσμούς, εδραιωμένους εδώ και 50 χρόνια, σε αυτή τη μακρά πορεία της Μεταπολίτευσης» και πρόσθεσε ότι «Μέλημα όλων μας είναι να εγγυόμαστε την ποιότητα αυτής της δημοκρατίας και να προσπαθούμε να βρίσκουμε τις καλύτερες θεσμικές δυνατές λύσεις στα ζητήματα που ανακύπτουν».

Καταλήγοντας, ανέφερε, ότι «οι προκλήσεις και οι διακινδυνεύσεις της εποχής μας είναι πολλές, οι απαντήσεις μερικές φορές είναι σύνθετες».