14
Νοεμβρίου
2021
- 13:08
Τελευταία τροποποίηση στις 14 Νοεμβρίου, 2021 - 13:08
![](https://www.briefingnews.gr/sites/default/files/styles/slider__638x287_/public/articlesnew/hoirino1.jpg?itok=_qMOZM9s)
Νόστιμο και θρεπτικό χοιρινό με σπανάκι και σάλτσα γιαουρτιού! Ένα ιδανικό γεύμα για τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα.
Υλικά
- 600 γραμμάρια χοιρινό μπούτι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 500 γραμμάρια σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
- Άνηθο
- Μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Γλυκιά πάπρικα
- 1 πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)
- 1 ποτήρι νερό
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 1 κουταλάκι βούτυρο
- Λίγο θυμάρι
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, λίγο πιπέρι και ένα κουταλάκι πάπρικα και περνάμε με αυτό το κρέας και κάνουμε μασάζ με τα χέρια για να πάει παντού.
- Σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και μετά βάζουμε το κρέας και το θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές.
- Αφού το κρέας έχει πάρει χρώμα το βγάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι, συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες.
- Περιμένουμε να μαγειρευτεί το κρεμμύδι και να καραμελώσει ωραία και ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Ανακατεύουμε για λίγο και μετά προσθέτουμε το κρέας.
- Προσθέτουμε το αλεύρι τον άνηθο με τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το νερό.
- Κατεβάζουμε την θερμοκρασία του ματιού από το 6 στο 3 και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 40 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Έπειτα ρίχνουμε το σπανάκι. Το αφήνουμε να πέσει, ανακατεύουμε ελαφρά και το βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Στο τέλος ρίχνουμε το γιαούρτι.
- Αφήνουμε να βράσει 3 λεπτά και το κατεβάσουμε από την φωτιά.
- Σερβίρουμε ζεστό με λίγο θυμάρι, πάπρικα και καυτερή πιπεριά αν επιθυμείτε.