![](https://www.briefingnews.gr/sites/default/files/styles/slider__638x287_/public/articlesnew/22563510_1569989066423008_198688984_o.jpg?itok=a-JZzCH6)
Το Πήλιο φημίζετε για τα γλυκά του κουταλιού ένα από αυτά είναι και το γλυκό κυδώνι..
Υλικά:
-
1 1/2 κιλό κυδώνια (5 κομμάτια)
-
7 ποτήρια ζάχαρη
-
1 ποτήρι νερό
-
100 γραμ. αμύγδαλα άσπρα
- λίγο αρμπαρόριζα
Εκτέλεση:
-
Πλενουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα τέσσερα.
-
Οση ώρα τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια τα βάζουμε μέσα σε νερό με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίζουν.
-
Στην συνέχεια τα κόβουμε φέτες και μετά λεπτά μπαστουνάκια. Συνεχίζουμε να τα έχουμε στο νερό με το λεμόνι.
-
Τα ξεβγάζουμε και αρχίζουμε να τα μετράμε με ποτήρια. Γεμίζουμε το κάθε ποτήρι μέχρι επάνω και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Με ίδιο ποτηρι μετράμε και την ζάχαρη. Βάζουμε ένα ποτήρι λιγότερο από όσα βγήκαν τα κυδώνια. Μ ε αυτή την δοσολογία που σας δίνω έγώ έβγαλα 8 ποτήρια κυδώνι και έβαλα 7 ποτήρια ζάχαρη. Προσθέτω και ένα ποτήρι νερό.
-
Πλένω και βάζω μέσα στην κατσαρόλα και ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα.
-
Ρίχνω και τα αμύγδαλα.
-
Όλα μαζί τα βράζω σε αρκετά δυνατή φωτιά.
-
Σιγά-σιγά το γλυκό μας θα αρχίσει να δένει. Δεν χρειάζετε να σφίξει πολύ, γιατί όσο κρυώνει θα δένει. Το χρώμα του θα γίνει λίγο πιο σκούρο. Αφαιρέστε την αρμπαρόριζα. Όταν κρυώσει μπορείτε να το βάλετε σε βάζο.