
Υλικά:
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
18 γαρίδες με κέλυφος
αλάτι
πιπέρι
2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/8 κουτ. γλυκού σαφράν
1/2 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνι
Διαδικασία:
Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζετε το σκόρδο και το τσιγαρίζετε για 30 δευτερόλεπτα για να πάρει άρωμα το λάδι. Μετά το αφαιρείται με μία τρυπητή κουτάλα. Έχετε ήδη αλατοπιπερώσει τις γαρίδες σας και από τις δύο μεριές και τις βάζετε στο τηγάνι σας. Τις ψήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ροζ χρώμα. Προσθέτετε το μαϊντανό, το κάρι και το σαφράν και ανακατεύετε. Παράλληλα ετοιμάζετε το ριζότο . Δύο λεπτά πριν ετοιμαστεί, ρίχνετε μέσα τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και ανακατεύετε. Αν είναι πηχτό, αραιώνετε με λίγο επιπλέον ζωμό, έτσι ώστε το ριζότο να απλώσει μέσα στο πιάτο. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω στο πιάτο.