3
Ιουλίου
2019
- 14:28
Τελευταία τροποποίηση στις 3 Ιουλίου, 2019 - 14:28
Συστατικά
- 400 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.σ. μέλι
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη διακόσμηση
- 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 200 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
- 250 γρ. διάφορα toppings (πολύχρωμα τρουφάκια, τρούφα σοκολάτας κ.α.)
- 100 γρ. ξηροί καρποί (φουντούκια, φιστίκια κ.α.)
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμμα.
- Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το τυρί κρέμα, το βούτυρο, το μέλι, την κανέλα το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια, πλάθουμε σε μπαλάκια 30 γρ., βάζουμε στο κάθε ένα από τα ειδικά ξυλάκια και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Το ξυλάκι το βάζουμε μέχρι τη μέση από κάθε μπαλάκι.
Για τη διακόσμηση
- Βουτάμε κάθε cake pop στη λιωμένη κουβερτούρα φροντίζοντας να σκουπίσουμε την παραπανίσια ποσότητα σοκολάτας.
- Βουτάμε στα toppings της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.gr