4
Μαΐου
2019
- 11:23
Τελευταία τροποποίηση στις 4 Μαΐου, 2019 - 11:23
Συστατικά
Για τη βάση
- 180 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα γιαουρτιού
- 700 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
- 500 γρ. νερό
- 2 συσκευασίες ζελέ φράουλα
- 300 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια ½ εκ.
Για το ζελέ
- 1 συσκευασία ζελέ φράουλα
- 400 γρ. νερό
- 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
- Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο μείγμα που να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
- Ετοιμάζουμε μια φόρμα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση βάζοντας γύρω-γύρω ένα κομμάτι λαδόκολλα.
- Aδειάζουμε στη φόρμα το μείγμα και το πιέζουμε με ένα ποτήρι.
- Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο.
Για την κρέμα
- Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Βράζουμε τα 500 γρ. νερό, ρίχνουμε μέσα τα 2 κουτιά ζελέ φράουλα και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το αδειάζουμε μέσα στο μπολ με το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες και αδειάζουμε το μείγμα αυτό πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.
- Αφήνουμε τη φόρμα μέσα στο ψυγείο για να κρυώσει καλά και να σφίξει η κρέμα μας.
Για το ζελέ
- Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και, όταν έχει παγώσει το γλυκό στο ψυγείο και το ζελέ μας έχει κρυώσει λίγο, το αδειάζουμε και αυτό μέσα στη φόρμα και προσθέτουμε από πάνω τις υπόλοιπες φράουλες.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά και σερβίρουμε.