«Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η κυβέρνηση Τσίπρα θα μοιράσει κοινωνικό πλεόνασμα, η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Αναφερόμενος στην ενεργοποίηση της πλατφόρμας υποβολής των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα (koinonikomerisma.gr) σημείωσε ότι «3,5 εκατ. συμπολίτες μας θα εισπράξουν 710 εκατ. ευρώ», προσθέτοντας ότι «κανένα μέτρο από μόνο του δεν είναι αρκετό για να άρει όλες τις συνέπειες που προκάλεσαν η χρεοκοπία και τα μνημόνια, όμως, βήμα- βήμα θα προχωρήσουν τα μέτρα επούλωσης των πληγών που προκάλεσαν όσοι χρεοκόπησαν τη χώρα και την έβαλαν στα μνημόνια»,ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο FM 104,9».
«Η οικονομία», συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης, «αναπτύσσεται με ρυθμό 2% και πάνω, έχουμε υγιή δημόσια οικονομικά και ο προϋπολογισμός για το 2019 εγκρίθηκε στο Eurogroup ουσιαστικά χωρίς συζήτηση και χωρίς καμιά αντίρρηση, η χώρα χρειάζεται επενδύσεις για να μπορέσουμε να παράγουμε περισσότερο πλούτο και να μειώσουμε ταχύτερα την ανεργία».
Κληθείς να σχολιάσει την πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι ήταν «άστοχες» και σε ό,τι αφορά τη στάση της κυβέρνησης διευκρίνισε: «Σε αυτές τις δηλώσεις όπως μεταδόθηκαν υπήρξε μια άμεση, ακαριαία και σαφής απάντηση της Ελλάδας και μέσω της κυβέρνησης, διά του κ.Κατρούγκαλου και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε πλήρη συνεννόηση με την κυβέρνηση και σε πλήρη και απόλυτη συνεννόηση και με τον ΟΗΕ και με τις Βρυξέλλες. Γι' αυτό υπήρξε η ανασκευή των δηλώσεων Ζάεφ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο (της ΠΓΔΜ) προφανώς με εντολή Ζάεφ. Από εκεί και πέρα αυτό που είναι σαφές από τις αντιδράσεις μας με την πλήρη στήριξη της διεθνούς κοινότητας είναι: πρώτον ότι η Ελλάδα δεν διανοείται να αποδεχθεί οποιαδήποτε παρερμηνεία του πνεύματος και του γράμματος της συμφωνίας των Πρεσπών και η συμφωνία των Πρεσπών λέει ρητά και κατηγορηματικά ότι το ποιες γλώσσες θα διδάσκονται στην Ελλάδα είναι απόλυτη αρμοδιότητα της ελληνικής πολιτείας και η συμφωνία των Πρεσπών δεν καταπιάνεται καθόλου με αυτό το θέμα».