Υλικά
Για τα μπέργκερ
- 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 50γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 50ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- 4 ψωμάκια για μπέργκερ
- αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 1 καρότο καθαρισμένο, τριμμένο
- λίγο λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
- 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- λίγα φύλλα από πράσινη σαλάτα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180˚C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ ζυμώνετε καλά τον κιμά με το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και ανάλογο αλατοπίπερο. Αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια πλάθετε τέσσερα μπιφτέκια στρογγυλά και τα βάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με μια λαδόκολλα. Τα ψήνετε για 25 λεπτά περίπου.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, το καρότο, το λάχανο, το τυρί κρέμα, ανάλογο αλάτι και το πιπέρι.
Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και στρώνετε λίγα φύλλα από την πράσινη σαλάτα και από πάνω βάζετε λίγη σάλτσα γιαουρτιού, το μπιφτέκι, και τελειώνετε με λίγη σάλτσα γιαουρτιού πάλι. Κλείνετε τα ψωμάκια και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
Tips
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως ντομάτα, αγγούρι κ.ά.