5
Σεπτεμβρίου
2017
- 14:48
Τελευταία τροποποίηση στις 5 Σεπτεμβρίου, 2017 - 14:51

Υλικά για 4 άτομα
- ½ κιλό φακές
- 2 φύλλα δάφνη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 λίτρο νερό
- 150 γρ. λευκό κρασί
- 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 κ..γ. μπούκοβο
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα με νερό βράζουμε για 5 λεπτά τις φακές. Σουρώνουμε και πετάμε το νερό.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πατάτα.
- Ύστερα προσθέτουμε τις ντομάτες με τη ζάχαρη και μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα την κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ.
- Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε άλλο λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και μεταφέρουμε στο μπολ που έχουμε τη σάλτσα.
- Παίρνουμε πάλι την πρώτη κατσαρόλα και βράζουμε τις φακές προσθέτοντας λίγο αλάτι και το μπούκοβο.
- Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε μέσα τα υλικά από το μπολ με τη σάλτσα, αφήνουμε να πάρει βράση για 5 λεπτά και σερβίρουμε.