Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2025 -

Πούλησε τα σκουλαρίκια της μητέρας της για να στείλει τον ανηψιό της στρατιώτη!



Την ώρα που τα κόμματα κάνουν “πόλεμο” για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να στρατεύονται οι γυναίκες τα προβλήματα των οικογενειών που έχουν παιδί στο στρατό ή ετοιμάζονται να το στείλουν,μεγαλώνουν. Τα οικονομικά προβλήματα είναι πλέον μη αντιμετωπίσιμα και οι οικογένεις καταφεύγουν σε λύσεις που θυμίζουν άλλες εποχές.

Η είδηση που μεταδίδει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους:

"Συγκλονίζει η ιστορία της άνεργης γυναίκας από την Ξάνθη

Το τελευταίο ενθύμιο που είχε από τη μητέρα της, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, αναγκάστηκε να πουλήσει η Κ.Μ. για να πάρει από ενεχυροδανειστήριο της Ξάνθης κάτι λιγότερο από 70 ευρώ ώστε να καλύψει τα πρώτα έξοδα του νεαρού ανιψιού της που παρουσιάζεται φαντάρος.
Η μέσης ηλικίας γυναίκα, άνεργη επί 8 χρόνια,σύμφωνα με το thrakitoday, κατοικεί σε οικισμό της Ξάνθης μαζί με τον αδελφό της και τα δύο της ανίψια αλλά αδυνατεί μη έχοντας εισοδήματα να τα βγάλει πέρα, με αποτέλεσμα να ζει με δανεικά, φέσια και υποχρεώσεις που δεν μπορεί να καλύψει.
Το πρωί της Δευτέρας αναγκάστηκε να μεταβεί σε ενεχυροδανειστήριο της πόλης, έχοντας στα χέρια της τα σκουλαρίκια που φορούσε η μητέρα της όταν πέθανε και ήταν το μόνο ενθύμιο που είχε από την ίδια. «Τα έδωσα για 70 ευρώ» εξιστορείται η Κ.Μ. και ξεσπά, ενώ λίγο αργότερα διευκρινίζει πως τα χρήματα τα χρειαζόταν για να στείλει τον ανιψιό της, με τον οποίο διαμένει, φαντάρο ώστε να μπορέσει να καλύψει τα πρώτα του έξοδα αλλά και να αγοράσει είδη πρώτης ανάγκης.
«Γράφτηκα πριν από οκτώ χρόνια ως άνεργη και αυτό πλέον είναι σφραγίδα στο μέτωπό μου, είμαι άνεργη. Όταν μου έδωσαν οι Νοσοκόμες τα σκουλαρίκια της μητέρας μου παρακαλούσα τον Θεό να μπορέσω να τα κρατήσω. Έτσι όμως έπρεπε να γίνει και πήγα σήμερα να τα δώσω για 70 ευρώ» προσθέσει η ίδια για να συμπληρώσει πως αυτό που ζητά είναι μια δουλεία είτε για την ίδια είτε για κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας της ώστε να μπορέσουν να βγάλουν χρήματα για τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες. «Δεν είμαι ζητιάνα, μια δουλεία θέλω να μου δώσουν» διευκρινίζει.
Άξιο αναφοράς το γεγονός πως η εν λόγω οικογένεια στο παρελθόν είχε βρεθεί σε εξίσου δυσάρεστη θέση, μιας και επί σειρά ετών δεν μπορούσε να βγάλει άδεια για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να ζει στο σκοτάδι, ενώ μετά την τότε προβολή του προβλήματος δόθηκε τελικώς λύση”.

Συνεπώς το πρόβλημά μας σήμερα δεν είναι αν θα έχουμε και γυναίκες στρατιώτες. Είναι αν θα έχουμε στρατιώτες ….