15
Μαΐου
2017
- 14:10
Τελευταία τροποποίηση στις 15 Μαΐου, 2017 - 14:10
Υλικά για 8 άτομα
- 1 κιλό πατάτες βραστές
- 600 γρ. σπανάκι φρέσκο
- 250 γρ. μυζήθρα
- 2 αυγά
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 50 γρ. γάλα πλήρες
- 40 γρ. βούτυρο
- Μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι μαζί με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαλακώσει για 3-4 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά. Παίρνουμε τις πατάτες που έχουμε βράσει και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μυζήθρα, το κεφαλοτύρι, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε ένα ταψί, απλώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε μία στρώση από τις πατάτες. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με τα τυριά και ¾ από το σπανάκι.
- Ξεχωριστά χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
- Αυτό το μείγμα το ρίχνουμε πάνω από το σπανάκι και τελειώνουμε από πάνω με μία στρώση από τις υπόλοιπες πατάτες και το ¼ από το σπανάκι που έχει μείνει.
- Από πάνω βάζουμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά.