Κυριακή 27 Απριλίου 2025 -

Ντάϊσελμπλουμ:Το ποσοστό χρημάτων, που θα χρειαστεί η Ελλάδα θα είναι χαμηλότερο



Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι οι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες χρειάζονται πολύ μικρότερη οικονομική υποστήριξη, καθώς έλαβαν τελικά περισσότερα κεφάλαια από ιδιώτες και επενδυτές σε σχέση με αυτά που είχαν υπολογιστεί αρχικά.

Η ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant, με τίτλο «Λιγότερα δισεκατομμύρια για την Ελλάδα», αναφέρει ότι με βάση τα νέα δεδομένα θα χρειαστούν τελικά 70 δισ. ευρώ αντί των 86 δισ. ευρώ που έχουν διατεθεί για τον σκοπό αυτό.

Για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, υπάρχουν 25 δισ. ευρώ διαθέσιμα στο ευρωπαϊκό πακέτο οικονομικής βοήθειας, ένα ποσό που σύμφωνα με τον Ντέισελμπλουμ θα είναι τελικά πολύ χαμηλότερο και ίσως δεν θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα.