
Σύμφωνα με την έκθεση της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της ΕΛ.ΑΣ. είναι γνήσια τα αντίγραφα των 3 βίντεο από την κάμερα 03 που παραδόθηκαν από την εταιρεία INTERSTAR στις 5 Φεβρουαρίου 2025 και αφορούν την εμπορική αμαξοστοιχία, λίγο πριν από τη μοιραία σύγκρουση με την επιβατική, που κατέληξε στην τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.
Τα τρία βίντεο που παραδόθηκαν από την εταιρεία INTERSTAR δύο χρόνια μετά το δυστύχημα στα χέρια του Εφέτη Ανακριτή, είχαν εξεταστεί και από δύο πραγματογνώμονες που αποφάνθηκαν ότι πρόκειται πράγματι για την εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με την επιβατική το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 στα Τέμπη προκαλώντας τον θάνατο 57 ανθρώπων.
Οι δύο ειδικοί στο πόρισμα των 29 σελίδων κατέληγαν ακόμα ότι η εμπορική αμαξοστοιχία δεν διακρίνεται να φέρει φορτία πλην των δηλωμένων στη λίστα. Το εν λόγω πόρισμα αφορούσε μονάχα την ταυτοποίηση του εικονιζόμενου συρμού με την εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με την επιβατική, χωρίς όμως να πιστοποιεί τη γνησιότητα του υλικού.