27
Οκτωβρίου
2016
- 14:54
Τελευταία τροποποίηση στις 27 Οκτωβρίου, 2016 - 14:54
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 μέτρια κολοκύθα (περίπου 2 1/2 κιλά), ξεφλουδισμένη χωρίς σπόρια και κομμένες σε κύβους
- 500 γραμμάρια ρύζι
- 1 λίτρο ζωμό κρέατος
- 2 γραμμάρια ζαφορά
- 40 γραμμάρια βοδινό μεδούλι
- 60 γραμμάρια παρμεζάνα
- 30 γραμμάρια κρεμμύδι
- 0,5 γραμμάρια σαφράν σε σκόνη
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 20 γραμμάρια βούτυρο μαζί με το μεδούλι το οποίο έχετε αφαιρέσει από το κόκκαλο του και το έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια.
- Αφού τσιγαριστεί καλά το κρεμμύδι, βάζετε τους κύβους κολοκύθας και το ρύζι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε απαλά και συχνά για 3 λεπτά,.
- Προσθέτετε το κρασί και αφού εξατμιστεί ρίχνετε 2 φλιτζάνια από το ζωμό, το αλατοπίπερο, τη ζαφορά και αφήνετε να σιγοβράζει για 20 λεπτά.
- Επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που εξατμίζεται ο ζωμός και λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά προσθέτετε το σαφράν ,το οποίο έχετε προηγουμένως διαλύσει στο τελευταίο φλιτζάνι ζωμό που έχει μείνει να προσθέσετε στο ριζότο.
- Αφαιρείτε από τη φωτιά όσο το ριζότο είναι αλ ντέντε, ρίχνετε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε γρήγορα για 30 δευτερόλεπτα.
- Το αφήνετε να ηρεμήσει για 1 λεπτό και σερβίρετε.