Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 -

μοσαντ



Έτσι μετέτρεψε η Μοσάντ τους βομβητές σε κινητές βόμβες

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με πολύ υψηλού επιπέδου χειρουργικό χτύπημα της Μοσάντ στη Χεζμπολάχ με την έκρηξη των βομβητών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπηρεσία κατασκοπείας του Ισραήλ κατάφερε να μετατρέψει την μπαταρία ιόντων λιθίου του βομβητή σε μία μικρογραφία κεφαλής αντιαρματικού όπλου.



Μέση Ανατολή: Αντιπαράθεση Νετανιάχου και Μοσάντ για τον πόλεμο στη Γάζα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς δέχεται ισχυρές πιέσεις από τη Μοσάντ για τη συνέχιση του πολέμου στη Γάζα, ενώ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) τάσσονται υπέρ του τερματισμού των εχθροπραξιών και της διακοπής των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση των ομήρων που παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας.



Αρχηγός Μοσάντ: «Υπέγραψαν την καταδίκη τους όσοι συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου»

Ο αρχηγός της Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνέα, προειδοποίησε σήμερα όσους συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, μετά τη δολοφονία του αναπληρωτή αρχηγού της Χαμάς, Σάλεχ αλ Αρούρι, χθες στη Βηρυτό.

«Ας ξέρει κάθε μητέρα Άραβα ότι αν ο γιος της συμμετείχε στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, υπέγραψε τη θανατική καταδίκη του», είπε.



Πέθανε ο Ζβι Ζαμίρ, πρώην επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ

Ο Ζβι Ζαμίρ, πρώην επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ, πέθανε σε ηλικία 98 ετών. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από την Μοσάντ, της οποίας ήταν επικεφαλής από το 1968 ως το 1974.

«Η συμβολή του στην ασφάλεια του Ισραήλ θα μείνει αλησμόνητη για πολλά ακόμη χρόνια», έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.



Τουρκία: Χειροπέδες σε 33 άτομα ως ύποπτα για κατασκοπεία για λογαριασμό της Μοσάντ

Οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση 33 πρόσωπα ως ύποπτα για διενέργεια κατασκοπείας για λογαριασμό της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, προσθέτοντας πως η αστυνομία καταζητεί άλλους 13 υπόπτους.



Επικεφαλής Μοσάντ: Θα διαπραγματευτεί νέα ανταλλαγή ομήρων της Χαμάς με κρατούμενους του Ισραήλ

Σύμφωνα με Ισραηλινά ΜΜΕ, εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Ισραήλ έδωσαν «πράσινο φως» στον επικεφαλής της Μοσάντ, για να διαπραγματευτεί μια νέα ανταλλαγή ομήρων της Χαμάς με κρατούμενους του Ισραήλ.