Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 -

«Τρύπες» στο πόθεν έσχες Ψυχάρη – Συνεδριάζει η Επιτροπή



Προβλήματα στις δηλώσεις πόθεν έσχες του Σταύρου Ψυχάρη εντόπισε η Επιτροπή της Βουλής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί ελλείψεις σε συμβάσεις δανείων, παραστατικά καταθέσεων και συμφωνητικά μεταβίβασης. 

Από το 2007 έως και το 2012 λείπουν τα παραστατικά των καταθέσεων για το σύνολο των ποσών που έχει δηλώσει ο κ. Ψυχάρης στα πόθεν έσχες του, ενώ δεν υπάρχουν οι συμβάσεις δανείων και οι βεβαιώσεις με συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα για την εξυπηρέτηση δανείων που έχει πάρει. 

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σε δηλώσεις δύο διαφορετικών ετών αναγράφονται τα ίδια ακριβώς ποσά σε τραπεζικές καταθέσεις, τόσο για τον κ. Ψυχάρη, όσο και για τη σύζυγό του, γεγονός που κίνησε υποψίες στην επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον φάκελο του κ. Ψυχάρηαπουσιάζουν συμφωνητικά μεταβίβασης των μετοχών, αλλά και το σχέδιο απορρόφησης της εταιρείας «Ψυχάρης Μέσα Ενημέρωσης Α.Ε.» από τον ΔΟΛ για το δάνειο 50 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank για την αγορά των μετοχών τουΔημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. 

Αύριο το πρωί η συνεδριάζει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες με αντικείμενο τα πόθεν έσχες του κ. Ψυχάρη.