Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Η Σελίν Ντιόν κάνει φυσικοθεραπείες κάθε μέρα και ονειρεύεται να επιστρέψει στη σκηνή



διάσημη τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν (Celine Dion) διαγνώστηκε με σύνδρομο Stiff Person πριν από ένα χρόνο. Πρόκειται για μια σπάνια νευρολογική πάθηση που χαρακτηρίζεται από προοδευτική ακαμψία και δυσκαμψία και προκαλεί επώδυνους μυϊκούς σπασμούς. Η ίδια, όμως, φαίνεται πως είναι μια μαχήτρια της ζωής και σύμφωνα με πηγές, είναι αποφασισμένη να επιστρέψει στη σκηνή.

«Η Celine είναι μαχήτρια. Μπορεί να μην έχει τόσο πολύ έλεγχο των μυών της όσο πριν, αλλά προσπαθεί. Εργάζεται με γιατρούς και φυσικοθεραπευτές για να γίνει καλύτερα» αναφέρει πηγή στο Us Weekly. «Η Celine έχει πάρει χρόνο για να επικεντρωθεί στην υγεία της προς το παρόν. Ωστόσο σκοπεύει ν’ ανέβει ξανά στη σκηνή μόλις της δοθεί το πράσινο φως από την ιατρική της ομάδα» προσθέτει. 

Tους ισχυρισμούς αυτούς επιβεβαίωσε και ένα δεύτερο άτομο από τον περίγυρο της τραγουδίστριας. «Παραμένει θετική και αισιόδοξη και κάνει τη φυσικοθεραπεία της κάθε μέρα» είπε. «Η επιστροφή στη σκηνή με κάποια μορφή είναι το μόνιμο όνειρό της, ακόμα κι αν δεν μπορεί πλέον να τραγουδήσει. Θέλει απλώς να δει αυτά τα πρόσωπα να λάμπουν».

Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Κλοντέτ, η κατάσταση της υγείας της τραγουδίστριας έχει επιδεινωθεί, καθώς δεν έχει πλέον «έλεγχο των μυών της». Ενα χρόνο αφότου η Celine Dion αναγκάστηκε ν’ ακυρώσει την παγκόσμια περιοδεία της, η αδελφή της άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να επιστρέψει στη σκηνή.

Η πάθηση της Σελίν Ντιόν, η οποία είναι προοδευτική και ανίατη, αναγκάζει το σώμα να «επιτίθεται» στα ίδια του τα νευρικά κύτταρα και επηρεάζει σοβαρά την κινητικότητα.

«Αυτό που μου ραγίζει την καρδιά είναι ότι ήταν πάντα πειθαρχημένη», δήλωσε η Κλοντέτ στο 7 Jours και πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια ότι και στα δικά μας όνειρα και στα δικά της, ο στόχος είναι να επιστρέψει στη σκηνή. Με ποια ιδιότητα; Δεν ξέρω. Επειδή πρόκειται για μία στο εκατομμύριο περιπτώσεις, οι επιστήμονες δεν έχουν κάνει τόσο μεγάλη έρευνα, επειδή δεν επηρεάζει πολλούς ανθρώπους».

Αναφερόμενη στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της οικογένειας της Σελίν Ντιόν, το «Fondation Maman Dion», η Κλοντέτ δήλωσε: «Κάποιοι άνθρωποι έχουν χάσει την ελπίδα τους, επειδή πρόκειται για μια ασθένεια που δεν είναι ευρέως γνωστή. Αν ξέρατε μόνο τον αριθμό των τηλεφωνημάτων που δέχεται το Ίδρυμα για τη Σελίν… Οι άνθρωποι μας λένε ότι την αγαπούν και προσεύχονται γι’ αυτήν. Παίρνει τόσα πολλά μηνύματα και δώρα».

Η αδερφή της, επίσης, ανέφερε ότι παρά τη συνεργασία της με τους κορυφαίους ερευνητές στον τομέα, η αδελφή της είδε μικρή βελτίωση στην υγεία της. «Δεν μπορούμε να βρούμε κανένα φάρμακο που να λειτουργεί, αλλά το να έχουμε ελπίδα είναι σημαντικό». Παρά τη «μάχη» της με την ανίατη ασθένεια, η Σελίν Ντιόν δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά της να επιστρέψει στη σκηνή, σύμφωνα με την αδελφή της.