Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Η απόδειξη των 108.500 δολαρίων του Salt Bae πυροδοτεί οργή: «Οι άνθρωποι έχουν περισσότερα χρήματα παρά κοινή λογική»



Ο διάσημος σεφ με μπριζόλες, Salt Bae, έχει προκαλέσει οργή, επειδή δημοσίευσε μια απόδειξη 108.500 δολαρίων για ένα γεύμα στο εστιατόριό του στο Ντουμπάι την περασμένη εβδομάδα. «Τα λεφτά πάνε και έρχονται», έγραψε ο 40χρονος τούρκος σεφ, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Nusret Gökçe, στο Instagram στους σχεδόν 54 εκατομμύρια ακολούθους του.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι ο μακροσκελής λογαριασμός αποτελεί προσβολή για τους σκληρά εργαζόμενους Τούρκους που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την αύξηση του πληθωρισμού κατά 60% και το ποσοστό ανεργίας κατά 10%, αναφέρει το Newsflash. Εντωμεταξύ, οι άγνωστοι επισκέπτες που επισκέφτηκαν το Nusr-Et Steakhouse Dubai στο θέρετρο Four Seasons το Σάββατο, γλέντησαν με καρπάτσιο από μοσχαρίσιο κρέας, τηγανητές πατάτες, σαλάτα, μπακλαβά και φρούτα.

Απόλαυσαν, επίσης, πολυτελές κρέας με επικάλυψη χρυσού, συμπεριλαμβανομένου ενός φιλέτου μινιόν (270 δολάρια), και τρεις μπριζόλες (1.390 δολάρια). Συνόδευσαν τα φαγητά τους με τέσσερα μαρτίνι (130 δολάρια), δύο μπουκάλια Chateau Petrus 2009 (53.900 δολάρια), ένα μπουκάλι Petrus 2011 (17.700 δολάρια) και πέντε διπλά ποτήρια του αποκλειστικού κονιάκ Louis XIII (7.500 δολάρια). Έδωσαν επιπλέον 24.500 δολάρια σε φιλοδωρήματα. Το κραυγαλέο καύχημα του Salt Bae δεν άρεσε στους εξοργισμένους σχολιαστές του Instagram. «Αυτή είναι μια περίπτωση που οι άνθρωποι έχουν περισσότερα χρήματα παρά κοινή λογική», δήλωσε ένα άτομο. «Ο ξυλουργός μου μπορεί να μαγειρεύει καλύτερα», έγραψε ένας άλλος.

Και η τουρκική εφημερίδα Yeniçağ κατηγόρησε τον Salt Bae ότι επιδεικνύει τον πλούτο του, καθώς «οι πολίτες αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα ​​με τον κατώτατο μισθό να είναι στα 3 σεντς». Ο Salt Bae, γνωστός και ως ο «πιο σέξι χασάπης του διαδικτύου», έγινε παγκοσμίως γνωστός το 2017 όταν δημοσιεύτηκε ένα βίντεο στο Instagram με τις χαρακτηριστικές αισθησιακές κινήσεις του να ετοιμάζει και να καρυκεύει (με αλάτι!) μια μπριζόλα, μεταδίδει η New York Post.

Έχει ιδρύσει μια αλυσίδα με περισσότερα από 20 εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένου ενός στο Μανχάταν που έκλεισε στη συνέχεια. Ο κρεοπώλης που φοράει γυαλιά ηλίου έχει σερβίρει ανθρώπους όπως οι Leonardo DiCaprio, Fat Joe και David Beckham.

Ο διάσημος σεφ έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο παρελθόν, επειδή «ανεβάζει» στα social τους εξωφρενικούς λογαριασμούς από τα εστιατόριά του.