Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

Η αγαπημένη συνταγή της Ελένης Μενεγάκη



Η Ελένη Μενεγάκη έχει μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για την κόκκινη σάλτσα ντομάτας που βάζει στα μακαρόνια ο πατέρας Ευδόκιμος στην Άνδρο.

Μάλιστα, στην πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου του με τις συνταγές, η Ελένη φόρεσε ποδιά και ετοίμασαν μαζί τη συνταγή. Πώς γίνεται, λοιπόν, αυτή η περίφημη σάλτσα;

Ο πατέρας Ευδόκιμος έδειξε τη συνταγή στα Αποκαλυπτικά: «Βάζουμε λάδι στο κατσαρολάκι, ψιλοκόβουμε δύο σκελίδες σκόρδο και προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Στη συνέχεια βάζουμε την τριμμένη φρέσκια ντομάτα και λίγο ξύδι. Την αφήνουμε να βράσει. Όταν δέσει είναι μία από τις καλύτερες σάλτσες που κάνω για τα μακαρόνια».