Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία οι τροπολογίες του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, εν μέσω αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, κυρίως για το αρχείο ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων που θα τηρείται στη Γενική Γραμματεία και στον νέο φορέα του ΕΚΟΜΕ.
Η Γενική Γραμματεία ενισχύεται πλέον σημαντικά, έχοντας αποκτήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο και την κεντρική διαχείριση της κρατικής διαφήμισης, ενώ λίαν συντόμως θα επεκταθεί και στις εταιρείες του internet με τη θέσπιση του μητρώου.
Ο Ν. Παππάς υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της κυβέρνησης να διατηρεί σε δημόσιο φορέα πλήρες αρχείο τηλεοπτικών προγραμμάτων, λέγοντας μάλιστα πως θα το χρησιμοποιεί το ΕΣΡ όταν συγκροτηθεί. Μέχρι σήμερα στη Γενική Γραμματεία γίνονταν οι βιντεοσκοπήσεις συγκεκριμένων εκπομπών ενημέρωσης και ειδήσεων και εκεί διατηρούνταν το κυβερνητικό αρχείο.
Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει τη συνεργασία του ΕΚΟΜΕ με το ΕΣΡ, το οποίο όμως έχει εκ της συστάσεώς του την υποχρέωση να καταγράφει τη ραδιοτηλεοπτική δραστηριότητα, έχοντας μεταξύ άλλων προμηθευτεί και το σύστημα καταγραφής της πολιτικής πολυφωνίας «Πανόπτης».
Με τη λειτουργία του ΕΚΟΜΕ, που αναλαμβάνει την αρχειοθέτηση των τηλεοπτικών προγραμμάτων, δημιουργείται ένας ισχυρός κρατικός πόλος στον οποίο θα καταγράφεται τόσο η επιχειρηματική δραστηριότητα στο διαδίκτυο όσο και το πρόγραμμα που εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το μητρώο των online εταιρειών θα εκδοθεί στο τέλος Μαρτίου, ενώ ήδη η Γενική Γραμματεία παίζει καθοριστικό ρόλο στον τομέα της καταγραφής και της έγκρισης των διαφημιστικών κονδυλίων φορέων της κυβέρνησης.