Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

17 °C

Σήμερα, 25. Μαρτίου 2019

Ζουμερή χοιρινή μπριζόλα με πορτοκάλι - Χωρίς λάδι



Συστατικά

4 χοιρινές μπριζόλες με το κόκκαλο πάχους 2-3 εκ. η κάθε μία
120 γρ. χυμό πορτοκάλι
2 κ.γ. σόγια σως
¼ κ.γ. μπούκοβο ή όσο θέλουμε
1 κ.γ. αλάτι
¾ κ.γ. μαύρο πιπέρι
120 γρ. γλυκιά μαρμελάδα πορτοκάλι
200 γρ. bbq σως
4 φέτες πορτοκάλι πάχους 6 χιλ.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μπριζόλες μας πολλές φορές σε κάθε πλευρά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπριζόλες, τον χυμό πορτοκαλιού, τη σόγια σως και το μπούκοβο. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε τις μπριζόλες μας από τη μαρινάδα και τις αλατοπιπερώνουμε (τη μαρινάδα την πετάμε).
Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ τη μαρμελάδα και τη bbq σως.
Αλείφουμε τη μία πλευρά από τις μπριζόλες με το μισό μείγμα μαρμελάδας.
Σοτάρουμε σε μια γκριλιέρα τις μπριζόλες και την πλευρά που έχουμε αλείψει με μαρμελάδα την βάζουμε από πάνω.
Σκεπάζουμε την γκριλιέρα με το καπάκι της και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα μαρμελάδας και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τις σερβίρουμε
Μετά ψήνουμε τις φέτες πορτοκαλιού σε γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες μας με τις φέτες πορτοκαλιού.

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.gr