29
Οκτωβρίου
2023
- 15:45
Τελευταία τροποποίηση στις 29 Οκτωβρίου, 2023 - 15:48
Υλικά
Κομμάτια: 10-12
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Γέμιση
- Για να φτιάξουμε τα καβουρμαδοπιτάκια-ρολά, στο τηγάνι, ξεκινάμε με τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι χωρίς λιπαρή ουσία για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γυαλίσει καλά.
- Ρίχνουμε τον καβουρμά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει και να κομματιαστεί.
- Προσθέτουμε το πλιγούρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τη νοστιμιά του καβουρμά.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, το πετιμέζι, το μπούκοβο ή την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά της ντομάτας, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Πιτάκια
- Σε καθαρή και επίπεδη επιφάνεια απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, ακριβώς το ένα πάνω στο άλλο, λαδωμένα καλά ένα ένα.
- Απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του επάνω φύλλου το μείγμα της γέμισης, αφήνοντας ένα περιθώριο 1 εκ. περιμετρικά, και τυλίγουμε όλα μαζί τα φύλλα σε σχετικά σφιχτό ρολό από τη μακριά πλευρά τους.
- Τυλίγουμε το ρολό με διάφανη μεμβράνη, σφιχτά σαν καραμέλα, και βάζουμε στην κατάψυξη για 45-60 λεπτά, μέχρι το ρολό να σφίξει και να κόβεται εύκολα.
- Το βγάζουμε από την κατάψυξη, αφαιρούμε τη μεμβράνη και το κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ.
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1/2 εκ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζουμε τις φέτες σε δόσεις, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να αποκτήσει κάθε φέτα μια ρόδινη κρούστα και από τις δύο πλευρές της.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τα πιτάκια ζεστά ή χλιαρά, σκέτα ή με ένα ντιπ γιαουρτιού.
πηγή: gastronomos.gr