19
Αυγούστου
2015
- 20:10
Τελευταία τροποποίηση στις 19 Αυγούστου, 2015 - 20:11
Τούρτα με pancakes, σοκολάτα και σαντιγί. Απολαύστε την…
Υλικά:
- 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 3 αυγά μεγάλα ελεύθερης βοσκής
- θαλασσινό αλάτι
- ελαιόλαδο
- 150γρ. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα (70% περιεκτικότητας σε κακάο), σε κομμάτια, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
- 50γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
- 180γρ. φουντούκια και καρύδια, καβουρδισμένα
- 600 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
- 1½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα ή φράουλες, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά και μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ και χτυπάμε ελαφρά για να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, στη συνέχεια, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, ρίχνουμε μία ποσότητα από το μείγμα ζύμης, γέρνοντας το τηγάνι για να εξαπλωθεί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε στην άκρη. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα, στοιβάζοντας όλες τις τηγανίτες μια προς μία.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί μια πρέζα αλάτι σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (δεν αφήνουμε το μπολ ν αγγίξει το νερό), ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Εν τω μεταξύ, χτυπάμε τους ξηρούς καρπούς σε γουδί μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέσα 200ml κρέμα γάλακτος και μια χούφτα ξηρούς καρπούς. Χτυπάμε το υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να πήξει.
- Για να συναρμολογήσουμε την τούρτα μας, απλώνουμε μία μικρή ποσότητα από την χτυπημένη κρέμα (σαντιγί) σε μία πιατέλα και βάζουμε από πάνω ένα pancake πιέζοντας το προς τα κάτω. Απλώνουμε λίγη σοκολάτα από πάνω και βάζουμε από πάνω άλλο ένα pancake. Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο εναλλάξ με στρώματα από σοκολάτα, σαντιγί και pancakes. Κρατάμε λίγη σαντιγί για την κορυφή.
- Λειαίνουμε τις άκρες με ένα μαχαίρι ή σπάτουλα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σαντιγί από πάνω. Πατάμε τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς πάνω στις πλευρές της τούρτας. Διακοσμούμε την κορυφή με ξύσματα σοκολάτας και βατόμουρα (ή φράουλες).
Πηγή κειμένου:
Mary mary