18
Ιουνίου
2017
- 14:12
Τελευταία τροποποίηση στις 18 Ιουνίου, 2017 - 14:15
Υλικά για 6 άτομα
- 100 γρ. καρότα βρασμένα και τριμμένα
- 150 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. ρυζάλευρο
- 150 γρ. φρουκτόζη
- 2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
- 100 γρ. καλαμποκέλαιο
- 50 γρ. πουρέ από μήλο
- 5 ασπράδια αυγού
- 25 γρ. καρυδόψιχα
- 25 γρ. καρύδα τριμμένη
- 50 γρ. ανανά χωρίς ζάχαρη κομμένο τετραγωνάκια (κονσέρβα)
- 1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
- 1 στικ βανίλια
Για το γλάσο
- 150 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια light
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- Χυμό από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2 άλευρα μαζί με τη φρουκτόζη, το μπέκιν και την κανέλα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια, το ελαιόλαδο, τον πουρέ από μήλο και την ψίχα από τη βανίλια.
- Μέσα σε αυτό το μείγμα που έχει γίνει σαν κρέμα προσθέτουμε το προηγούμενο μείγμα που είναι στεγνό και ανακατεύουμε σιγά σιγά.
- Τέλος προσθέτουμε τα καρότα, την καρύδα, τον ανανά και την καρυδόψιχα.
- Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε μία τουρτιέρα διαμέτρου 30 εκ. αφού έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει στους 180 βαθμούς για 30 – 45 λεπτά.
- Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν βάλουμε το γλάσο.
- Για το γλάσο χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μία κρέμα και με αυτήν γλασάρουμε την τούρτα.