
Για το στρούντελ μήλου με σφολιάτα, τρίβουμε πρώτα το ψωμί στο μπλέντερ σε ψίχουλα. Το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα μήλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, το ξύσμα και το κονιάκ. Τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας, αραδιάζουμε κατά μήκος τη μισή γέμιση. Βουτυρώνουμε γύρω γύρω το φύλλο. Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα σαν μακρόστενο φάκελο. Συνεχίζουμε με το δεύτερο στρούντελ κατά τον ίδιο τρόπο. Σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και με την ένωση προς τα κάτω τοποθετούμε τα στρούντελ μήλου και χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι 3 χαρακιές. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 40΄ μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Αχνίζουμε με μπόλικη άχνη και κανέλα αν θέλουμε και κόβουμε κομμάτια. Σερβίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα.