6
Νοεμβρίου
2016
- 13:54
Τελευταία τροποποίηση στις 6 Νοεμβρίου, 2016 - 13:54
Ένα φαγητό που μας θυμίζει την Πόλη, τα σουτζουκάκια θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας αλλά και στο στομάχι μας!
- Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
Ελάχιστο ελαιόλαδο
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 δόση απλή σάλτσα ντομάτας
1 μικρό μπουκάλι μαυροδάφνη Πατρών
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε το ψωμί στη μαυροδάφνη
- Αφού βραχεί καλά, το στραγγίζουμε και το ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε το πολύ 3-4 κουταλιές της σούπας μαυροδάφνη στο μείγμα του κιμά
- Ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια και πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε μακρόστενο σχήμα
- Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί
- Μπορούμε επίσης να τα ψήσουμε αντί να τα τηγανίσουμε. Σε αυτήν την περίπτωση, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Όταν δέσει, προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις για 10 λεπτά
Συνοδεύστε με ρύζι ή πουρέ.
Πηγή κειμένου:
argiro.gr