Τρίτη 04 Μαρτίου 2025 -

Σολομός φρικασέ



Συστατικά
2 φιλέτα σολομού χωρίς κόκκαλο, 250 γρ. το καθένα
200 γρ. χόρτα (σπανάκι)
2 μέτρια μαρούλια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
φέτες πορτοκάλι
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι 5 κλωναράκια (μόνο φύλλα)
δεντρολίβανο 1 κλωναράκι (μόνο φύλλα, ψιλοκομμένα)
χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
100 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει.
  • Βράζουμε εκεί μέσα τα χόρτα για λίγο ώστε να “κρατάνε” (3-4 λεπτά στην περίπτωση του σπανακιού). Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε κρατώντας τα στην άκρη.
  • Βάζουμε σε μαντεμένια κατσαρόλα ή σε πήλινη γάστρα τα χόρτα ανακατεμένα με το μαρούλι, το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.
  • Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, τις φέτες με το πορτοκάλι γύρω-γύρω, τον χυμό πορτοκάλι και το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε από πάνω τον σολομό, αλάτι-πιπέρι και τα μυρωδικά (θυμάρι και δεντρολίβανο).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για περίπου 30-40 λεπτά ώστε ο σολομός να πάρει ένα ωραίο χρώμα.