Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σφηνάκια από... μπισκότο!



Συστατικά
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
120 γρ. κακάο
8 γρ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
140 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
140 γρ. κουβερτούρα 55%, ψιλοκομμένη
150 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης
-Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και το αφήνουμε στην άκρη.
-Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει και το χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μαζί με τις 2 ζάχαρες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
-Προσθέτουμε το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.
-Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με τα χέρια ή με μία σπάτουλα.
-Χωρίζουμε το μείγμα σε 6 μέρη.
-Παίρνουμε τη φόρμα 6 θέσεων για muffins και πιέζουμε το κάθε κομμάτι της ζύμης με τα χέρια μας ώστε να καλύψει εντελώς τον πάτο και τα τοιχώματα κάθε θήκης σαν να φτιάχνουμε ποτηράκια από πλαστελίνη.
-Ψήνουμε για 15 λεπτά. Το μπισκότο θα είναι αρκετά μαλακό αλλά όσο κρυώνει θα σφίγγει.
-Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε με προσοχή.
-Με ένα κουτάλι απλώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα του ποτηριού από την εσωτερική πλευρά.
-Αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει η κουβερτούρα.
-Γεμίζουμε με γάλα και σερβίρουμε.

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.gr