
Υλικά συνταγής για τις σαρδέλες
1 κιλό σαρδέλες
ελαιόλαδο για να τις αλείψουμε
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος για πασπάλισμα
για τη γέμιση
1 φλιτζ. μαϊντανός χοντροκομμένος
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό κομμένο στα 4
2-3 σκελίδες σκόρδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
½ λεμόνι (ο χυμός του)
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
για τη σάλτσα μουστάρδας
3 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι (ο χυμός του)
ρίγανη
λίγο αλάτι
Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες μας κρατώντας σταθερά το κεντρικό αγκάθι και τραβώντας το με κατεύθυνση προς την ουρά του ψαριού. Στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα μας σε απορροφητικό χαρτί.
Κάνουμε τη γέμιση: βάζουμε το μαϊντανό και το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ψιλοκοπεί ο μαϊντανός. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τις σαρδέλες μας και τοποθετούμε τα μισά φιλέτα σε λαδωμένη σχάρα με το εξωτερικό του ψαριού να ακουμπάει στη σχάρα.
Βάζουμε περίπου 1 κ.σ. από τη γέμιση σε κάθε φιλέτο και σκεπάζουμε με δεύτερο φιλέτο σαρδέλας.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στη μέση της σχάρας στους 200-220οC μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μουστάρδας και σερβίρουμε.