10
Ιουλίου
2017
- 15:48
Τελευταία τροποποίηση στις 10 Ιουλίου, 2017 - 15:48
Υλικά για 4 άτομα
- 2 κρεμμύδια
- 2 μελιτζάνες
- 4 κολοκύθια
- 4 ντομάτες
- 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 3 μέτριες αγκινάρες
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- λίγη ρίγανη φρέσκια
- 1 λάιμ
- 10 φύλλα βασιλικό
- 100 γρ. φλέικς παρμεζάνας
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Παίρνουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα κόβουμε στα τέσσερα.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες, όχι πολύ λεπτές, ενώ τις πιπεριές και τις ντομάτες τις κόβουμε στα τέσσερα.
- Κόβουμε και τις αγκινάρες στη μέση και ύστερα παίρνουμε όλα μαζί τα λαχανικά και τα μαρινάρουμε με 60 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λάιμ για μία ώρα.
- Έχουμε βάλει την ψηστιέρα να ζεσταίνει και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα πασπαλίζουμε με τη μαρινάτα. Μόλις είναι έτοιμα, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.
- Τα απλώνουμε όλα στο πιάτο και ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο από πάνω.
- Ελέγχουμε τη γεύση για αλάτι και πιπέρι και γαρνίρουμε με το φλέικς παρμεζάνας και τα φύλλα βασιλικού. Αν θέλουμε μπορούμε γύρω γύρω να βάλουμε ψημένες φέτες ψωμί.