22
Δεκεμβρίου
2017
- 19:18
Τελευταία τροποποίηση στις 22 Δεκεμβρίου, 2017 - 19:18

Συστατικά
1 κουνουπίδι μέτριο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
50 γρ. φουντούκι
10 γρ. κουκουνάρι
1 κ.γ. κύμινο
50 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
50 γρ. μαϊντανό
50 γρ. δυόσμο
σως ταχίνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και αφαιρούμε το κοτσάνι.
- Τα βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να έχει την μορφή ρυζιού.
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι.
- Βαζουμε σε μέτρια φωτιά ένα γουόκ και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε τα λαχανικά στο γουόκ εκτός από το κουνουπίδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουνουπίδι και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το φουντούκι ψιλοκομμένο, το κουκουνάρι, το κύμινο, τα κράνμπερις και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
- Αφαιρούμε το γουόκ από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
- Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με σως ταχινιού.