Τετάρτη 23 Απριλίου 2025 -

Σαλάτα με κουνουπίδι και κράνμπερις



Συστατικά

1 κουνουπίδι μέτριο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
50 γρ. φουντούκι
10 γρ. κουκουνάρι
1 κ.γ. κύμινο
50 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
50 γρ. μαϊντανό
50 γρ. δυόσμο
σως ταχίνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και αφαιρούμε το κοτσάνι.
  • Τα βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να έχει την μορφή ρυζιού.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι.
  • Βαζουμε σε μέτρια φωτιά ένα γουόκ και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε τα λαχανικά στο γουόκ εκτός από το κουνουπίδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουνουπίδι και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το φουντούκι ψιλοκομμένο, το κουκουνάρι, το κύμινο, τα κράνμπερις και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  • Αφαιρούμε το γουόκ από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
  • Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με σως ταχινιού.