Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Σαλάτα φακές με κους κους, ρόδι και φέτα



Υλικά Συνταγής
2 φλ. φακές ψιλές βρασμένες
1 ½ φλ κους κους (το αυθεντικό όχι ζυμαρικό)
2 φρ κρεμμυδάκια ψιλοκομενα με τα φύλλα τους
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κ.σ κολοκυθόσπορος
1 ρόδι καθαρισμένο
1 αβοκάντο κομμένο σε καρέ
150 γραμ. φέτα σκληρή κομμένη σε μικρά καρέ
μπόλικο δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
φύτρες διάφορες
Για το dressing
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 κσ ξύδι από κρασί
1 κσ χυμό λεμόνι
ελάχιστη μουστάρδα σκόνη
αλάτι

Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε τις φακές για τη σαλάτα. Τις ξεπλένουμε, τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και τις νεροβράζουμε για 2-3 λεπτά. Στραγγίζουμε τις φακές και πετάμε το νερό. Βάζουμε φρέσκο νερό και ξαναβράζουμε τις φακές. Προσθέτουμε τον κύβο, ένα κλαδάκι θυμάρι και ένα φύλλο δάφνη.

Βράζουμε μέχρι να είναι αλ ντέντε για περίπου 20 λεπτά. Προσοχή να μην παραβράσουν και λιώσουν, θέλουμε οι φακές να είναι σπυρωτές για τη σαλάτα.

Σε μπολ βάζουμε το κους κους και το καλύπτουμε με ζεστό νερό ίσα που να το σκεπάζει. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Το αφρατεύουμε με πιρούνι.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το dressing. Περιχύνουμε τη σαλάτα.